Kennis- en ervaringstoets

Kennis- en ervaringstoets Hypotheken

Hypotheek afsluiten zonder advies

Om zelf een hypotheek af te sluiten, is het belangrijk dat u weet hoe het product werkt. En dat u de gevolgen en risico's van uw keuzes begrijpt. Daarom is het verplicht vanuit wet- en regelgeving om uw kennis en ervaring te toetsen en vast te leggen. Maak daarom eerst de kennis- en ervaringstoets. Als u de toets positief afrondt kunt u in de meeste gevallen uw hypotheek zelf afsluiten. We kijken eerst of het in uw situatie kan.

 De uitslag van de toets heeft als doel:

  • Vast te stellen of u voldoende kennis en ervaring heeft om te begrijpen welke risico’s zijn verbonden aan het product en aan het afsluiten zonder advies 
  • Vast te stellen of het afsluiten zonder advies voor u de juiste manier is
  • Vast te stellen of u behoefte heeft aan advies

Kies uw situatie

Hypotheek afsluiten

Voor het kopen van een woning berekent u eerst in uw Persoonlijke Omgeving hoeveel hypotheek u kunt krijgen. Daarna kunt u de kennis- en ervaringstoets doen.

Hypotheek verhogen

Bij het verhogen van uw hypotheek berekent u eerst in uw Persoonlijke Omgeving of hypotheek verhogen mogelijk is. Daarna kunt u de kennis- en ervaringstoets doen.

Hypotheek wijzigen

Bij het wijzigen van uw hypotheek krijgt u 8 casussen om door te nemen. Daarna ontvangt u het dienstverlenings-document waarin staat wat wij voor u kunnen doen.

Inloggen lukt niet

Gaat het niet goed met het inloggen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs, ze helpen u graag verder. 
Maak een afspraak

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Beste hypotheekverstrekker 2021

ABN AMRO heeft de Gouden Lotus Award gewonnen voor de beste hypotheekverstrekker van 2021. Ontdek ook de voordelen van een hypotheek bij ABN AMRO.

Persoonlijke en deskundig adviseur

Onze adviseurs helpen u graag. Vanaf het adviesgesprek begeleidt een persoonlijke adviseur u tijdens het hele proces.

Online hypotheek beheren

Ook na het afsluiten heeft u controle: via de beveiligde 'Mijn Hypotheek' omgeving in Internet Bankieren bekijkt en wijzigt u zelf makkelijk uw hypotheek.