Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

hypotheek afsluiten

Hypotheek afsluiten

Zelf regelen of met advies

Bij het kopen van een huis komt veel kijken. U wilt de juiste hypotheek afsluiten, mét of zonder advies. Bekijk de mogelijkheden.

Vergelijk de mogelijkheden

TIP

Hypotheek Zelf Regelen

Met hulp van onze hypotheekcoach

Vanaf
625,00
  • Vaste hypotheekcoach die u helpt bij uw aanvraag
  • Makkelijk digitaal aanvraagproces
  • U brengt zelf uw financiële situatie in kaart 
  • U betaalt alleen afhandelingskosten
  • Tussentijds switchen naar advies is altijd mogelijk

Hypotheek Met Advies

Uw hypotheekadviseur helpt u stap voor stap

Vanaf
1725,00
  • Advies over hypotheekvorm, rente en looptijd
  • Altijd hulp bij het aanvraagproces
  • We bespreken de risico’s van overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid
  • Een hypotheek die past bij uw persoonlijke situatie
  • U ontvangt een uitgebreid adviesrapport
Hoeveel hypotheek kunt u krijgen met uw inkomen?

Welke mogelijkheid past bij mij?

Twijfelt u nog tussen hypotheek zelf afsluiten of afsluiten met een adviseur? Beantwoord een aantal vragen en kom erachter welke mogelijkheid het beste bij u past.

Veelgestelde vragen over hypotheek afsluiten

U betaalt advieskosten voor persoonlijk advies van een adviseur en het adviesrapport. De kosten staan vast en hangen dus niet af van de hoogte van uw hypotheek. Tijdens het eerste gratis oriëntatiegesprek krijgt u nog geen advies. Daarom betaalt u daarvoor ook geen advieskosten.

Als u een hypotheek afsluit, en dus geld leent om een huis te kopen, kiest u ook een manier om deze lening weer terug te betalen. U kiest dan uit één van onze hypotheekvormen. Elke hypotheekvorm heeft voor- en nadelen en andere kenmerken. Als u voor het eerst een huis koopt, kiest u meestal uit 2 hypotheekvormen: de Annuïteiten Hypotheek en de Lineaire Hypotheek. Bij deze vormen kunt u namelijk meestal hypotheekrente aftrekken van de belasting. Bekijk welke vorm het beste bij u past of overleg dit met een hypotheekadviseur.

Bekijk onze hypotheekvormen
Annuïteiten of lineair?

Sluit u een nieuwe hypotheek af of begint uw nieuwe rentevaste periode? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van huisbankkorting en duurzaamheidskorting op uw hypotheekrente. Bekijk wanneer u daarvan gebruik kunt maken.

Huisbankkorting en duurzaamheidskorting

Bent u zzp’er en wilt u een huis kopen? Bij ABN AMRO kunt u al na 1 jaar als zelfstandige een hypotheek aanvragen. Ook met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

ZZP Hypotheek

Heeft u extra geld nodig? Bijvoorbeeld voor de verbouwing van uw huis? Dan kunt u misschien een tweede hypotheek afsluiten. Lees er meer over of maak een afspraak en bespreek met een hypotheekadviseur of een tweede hypotheek in uw situatie de beste oplossing is.

Meer over een tweede hypotheek

Uw ouders (of andere familie) kunnen u op verschillende manieren financieel helpen bij het kopen van een huis, bijvoorbeeld door een deel van het aankoopbedrag te lenen of te schenken. Bekijk welk mogelijkheden er allemaal zijn én welke oplossing het beste bij uw persoonlijke situatie past.

Huis kopen met hulp van familie

Heeft u binnenkort een oriëntatie- of adviesgesprek over het afsluiten van een hypotheek? In uw Persoonlijke Omgeving kunt u de benodigde documenten alvast uploaden en delen met de adviseur. Lees hoe het werkt.

Documenten hypotheekgesprek
Start met voorbereiden in uw Persoonlijke Omgeving

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Korting op uw hypotheekrente

Mogelijk huisbankkorting bij een ABN AMRO-betaalpakket. En duurzaamheidskorting bij het kopen of verduurzamen van een energiezuinige woning.

Gratis oriëntatiegesprek

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Waar en wanneer u wilt, makkelijk via een videogesprek.

Zelf uw hypotheek beheren

In Internet Bankieren kunt u zelf uw hypotheek bekijken en aanpassen. Hulp nodig? Stel uw vraag aan chatbot Anna. of neem contact met ons op.