Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Sparen, beleggen of allebei?

Bereken met onze vergelijkingstool hoeveel elke mix van vermogensopbouw u mogelijk oplevert. Beleggen kent risico’s. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

ABN AMRO

Denkt u aan beleggen? Verdiep u in sparen en beleggen en stel uzelf de volgende vragen:

  • Heb ik maandelijks geld over en voldoende buffer voor onvoorziene uitgaven?
  • Ben ik bereid meer risico te nemen voor een mogelijk beter rendement dan met sparen?

Bouwen aan uw vermogen? Kies wat het best bij u past

Sparen

Wilt u geld opzij zetten voor later of sparen voor een nieuwe aankoop bijvoorbeeld? Voor elk spaardoel hebben we een spaarrekening die bij u past.

Beleggen

Kiest u voor beleggen? Wij helpen u op weg met ons stappenplan voor beginnende beleggers. Of bekijk onze beleggingsvormen en ontdek wat bij u past. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

persoonlijke lening

Voorbereid van start met beleggen?

Met de Starterskit helpen we u op weg. Let op: beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Uitleg berekeningen

Sparen

De spaarrente ( 1,50% ) is gebaseerd op de huidige spaarrente. Deze rente hoort niet bij een specifiek spaarproduct. Als de rente in de toekomst verandert, dan is dit van invloed op de uitkomst van de berekeningen. Bekijk hier de actuele rentes.

Aan sparen zijn geen kosten verbonden.

  • Belastingheffing in box 3
  • Inflatie op koopkracht

Beleggen

De uitkomsten van de berekeningen voor beleggen zijn gebaseerd op verwachtingen. Deze verwachtingen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.
 
Voor beleggen geldt, dat bij goede en slechte marktvooruitzichten niet de beste en/of slechtste mogelijke omstandigheden worden bedoeld. De berekening laat zien wat er gebeurt als de markt beter of minder goed presteert dan verwacht.

ABN AMRO heeft 6 risicoprofielen, van zeer defensief (weinig risico) tot zeer offensief (veel risico). De risicograad en het mogelijk rendement gaan hand in hand. In deze berekeningen komt "Laag" risico overeen met het defensieve risicoprofiel 2. De keuze voor "Gemiddeld" risico komt overeen met het matig offensieve risicoprofiel 4. Een "Hoog" risico komt overeen met het zeer offensieve risicoprofiel 6. Meer informatie over de risicoprofielen kunt u lezen in de brochure "Uw risicoprofiel onder de loep" .

Het rendement van beleggen wordt berekend aan de hand van beurskoersen uit het verleden en mogelijke toekomstscenario’s, via de onafhankelijke partij Ortec Finance. Hierin zijn ook de lange termijn verwachtingen voor de financiële markten en economische vooruitzichten van ABN AMRO verwerkt.

Bij de berekening voor beleggen is uitgegaan van de kosten van het ABN AMRO ESG Fondsen Mandaat. De jaarlijkse beheerkosten (peildatum: 1 oktober 2022) en kosten die in een fonds zitten, zoals transactiekosten in het fonds, zijn meegenomen in de berekening. De werkelijke kosten van beleggen hangen af van de beleggingsvorm die u uiteindelijk kiest.

Lees meer over onze beleggingsvormen

Beleggen kent risico's

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn.

Komt u er niet uit?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde vragen over Beleggen.

Tekstballonnen

Chat

24/7 online. Chat met chatbot Anna.

Laptop

Maak een afspraak

Vul het formulier in om een afspraak te maken of contact met ons op te nemen.

Vragen? We helpen graag.

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de Veelgestelde vragen over beleggen.
Tekstballonnen

Chat

24/7 online. Chat met chatbot Anna. 

Laptop

Maak een afspraak

Vul het formulier in om een afspraak te maken of contact met ons op te nemen.