Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

man en vrouw kijken samen op mobiele telefoon

Gezamenlijke rekening openen

Met 2 betaalpassen voor € 4,75 per maand

Gezamenlijke rekening

 • Makkelijk mobiel bankieren
 • Betalen via Google Pay of Apple Pay
 • 1 rekening voor al jullie uitgaven

Samen bankzaken regelen

Een gezamenlijke rekening is zo geopend. Het maakt hierbij niet uit of u al klant bent of niet. Voor een betaalrekening en 2 betaalpassen betaalt u € 4,75 per maand. U kunt de tweede betaalpas op ieder moment opzeggen.

Zo werkt het

 • Vraag uw rekening aan
 • Identificeer u beiden
 • Ontvang uw passen

Zijn uw betaalpassen binnen? Dan vraagt u makkelijk een spaarrekening, verzekering of creditcard aan.

kinderen en oudere vrouw aan tafel

Gratis Overstapservice

Overstappen met jullie geldzaken is heel simpel met onze gratis overstapservice. Vraag de overstapservice aan als jullie rekening is geopend. Dan loopt straks alles soepel.

Veelgestelde vragen

Een gezamenlijke rekening kost  € 4,75 per maand. U kunt de tweede betaalpas op ieder moment opzeggen.

Bij een gezamenlijke rekening zitten een bankrekening, twee betaalpassen en toegang tot online bankieren. Dit is een flexibel betaalpakket. U kiest zelf wat u nog bij uw basispakket wilt, bijvoorbeeld een creditcard. Zo betaalt u alleen voor wat u gebruikt. Verandert er iets? Geen probleem, online aanpassen is zo gebeurd. Bekijk alle tarieven in één overzicht.

Wilt u een rekening die op 1 naam staat omzetten naar een gezamenlijke rekening? Of juist uw gezamenlijke rekening op 1 naam zetten? Dan hebben we de gegevens van u en uw medeaanvrager nodig. Maak een afspraak via Beeldbankieren voor een persoonlijk gesprek. Zo kunnen we u en uw medeaanvrager identificeren via uw computer, tablet of smartphone. We zien u graag!

Let op: een rekening omzetten kan alleen met een betaalrekening zonder de mogelijkheid om rood te staan. Als u wel rood kunt staan op uw betaalrekening, moet u eerst Rood Staan opzeggen. Nadat uw betaalrekening is omgezet naar de gezamenlijke rekening, vraagt u Rood Staan eenvoudig opnieuw aan.

Met onderstaande identiteitsbewijzen kunt u een rekening openen en uzelf identificeren via de ABN AMRO app:

 • Nederlands identiteitsbewijs (identiteitskaart, rijbewijs of paspoort)
 • Internationaal paspoort (met uitzondering van een paspoort uit de Verenigde Staten)
 • Verblijfsvergunning (type I, II, III, IV, V, EU/EER, EU/EER familielid)

Bekijk hoe u een bankrekening opent via de ABN AMRO app.

Met onderstaande identiteitsbewijzen kunt u een rekening openen en uzelf identificeren via een afspraak:

 • Nederlands identiteitsbewijs (identiteitskaart, rijbewijs of paspoort)
 • Buitenlands identiteitsbewijs (met uitzondering van een identiteitsbewijs uit de Verenigde Staten)
 • Verblijfsvergunning (type I/IV)

Bekijk hoe u een bankrekening opent via de website.

Dan kunt u alléén klant worden via een kantoor van ABN AMRO. Maak hiervoor telefonisch een afspraak bij één van onze kantoren.

Na het uploaden van uw identiteitsbewijs wordt gevraagd om de gegevens te controleren. Uw naam en geboortedatum kunt u indien nodig aanpassen. Ook kan het zijn dat uw aanvraag wordt afgekeurd als de gegevens niet goed gecontroleerd kunnen worden. In dat geval kunt u de aanvraag opnieuw starten.

Net als alle andere banken zijn we wettelijk verplicht uw identiteit te controleren. En om te controleren of u klant kunt worden. Dit staat in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Zo gaan we witwassen of financiering van terrorisme tegen.

Binnen 4 uur na de aanvraag ontvangt u via sms en e-mail informatie over de status van uw aanvraag. Is uw aanvraag afgekeurd? Dan leggen we in het sms-bericht uit waarom uw aanvraag is afgekeurd. Daarnaast ziet u in de ABN AMRO app een ‘error scherm’. Hier leest u wat er is gebeurd en wat u kunt doen.

Als u een gezamenlijke rekening opent, moet u allebei tekenen. Nadat u allebei getekend heeft, openen we de rekening en sturen we u de betaalpassen met activatiecode.

Groen blaadje
Twee vrouwen werken op kantoor achter hun bureau.

Gezamenlijke rekening: goed idee of niet?

Met een gezamenlijke rekening heeft u samen met iemand anders, bijvoorbeeld uw partner, een bankrekening en eventueel een spaarrekening. Dat is handig voor het betalen van de gezamenlijke boodschappen, de huur of hypotheek. Wat zijn de voordelen van een gezamenlijke rekening en waar moet u rekening mee houden?