Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

man en vrouw samen op de bank

Woonverzekering afsluiten

Nu een jaar lang 20% korting

ABN AMRO

Nu 20% premiekorting op elke nieuwe woonverzekering

Als u nu een nieuwe woonverzekering afsluit, krijgt u de eerste 12 maanden 20% korting op de premie. Die meevaller heeft u bij onze inboedelverzekering, opstalverzekering en onze aansprakelijkheidsverzekering. Ze sluiten perfect op elkaar aan. Zo bent u voordelig en goed verzekerd!

Zorgeloos wonen met onze woonverzekeringen

Schade aan uw woning of spullen door bijvoorbeeld brand, lekkage of inbraak is al vervelend genoeg. We helpen u met een snelle schadeafhandeling, zodat u snel weer prettig kunt wonen.

De inboedel­verzekering, opstal­verzekering en aansprakelijkheids­verzekering vallen onder de woonverzekeringen van ABN AMRO. Ze sluiten perfect op elkaar aan. Zo betaalt u nooit te veel en weet u zeker dat u goed verzekerd bent.

Bekijk welke verzekeringen u nodig heeft in uw situatie

Onze woonverzekeringen

ABN AMRO

Inboedelverzekering

Uw spullen in huis, garage en schuur verzekerd tegen schade

 • Handig voor uw koop- of huurwoning
 • Meest aangevraagde woonverzekering
 • Garantie tegen onderverzekering
Huis

Opstalverzekering

Uw huis, garage en schuur verzekerd tegen schade

 • Onmisbaar bij uw koopwoning
 • Zonnepanelen gewoon meeverzekerd
 • Ook uw glas verzekerd
ABN AMRO

Aansprakelijkheidsverzekering

Verzekerd tegen schade aan anderen en hun spullen

 • Voor het hele gezin
 • Geen eigen risico
 • Wereldwijd verzekerd

Wilt u uw woning verduurzamen?

Uw duurzame producten, zoals uw zonnepanelen of laadpaal, zijn ook goed verzekerd met de opstalverzekering en de inboedelverzekering van ABN AMRO. Ook als ze niet direct op of aan uw woning of appartement vastzitten, maar wel op uw erf staan. Ze moeten altijd goed vastgemaakt of verankerd zijn.

man bekijkt waterschade in woonkamer

Schade aan uw woning

Schade aan uw woning door bijvoorbeeld brand, storm of water is al vervelend genoeg. Daarom maken we het bij ABN AMRO niet moeilijker voor u dan het is. We helpen u met een snelle en goede schadeafhandeling, zodat u snel weer prettig kunt wonen.

Daarom een woonverzekering bij ABN AMRO

Al uw verzekeringen onder 1 dak

Garantie tegen onderverzekering

1 aanspreekpunt bij grote schade

vader met twee dochters kijkend naar tablet

Meer verzekeringen, meer korting

Een woonverzekering afsluiten is online zo gedaan. Bij 3 of meer verzekeringen van ABN AMRO ontvangt u tot 5% pakketkorting. Mooi meegenomen!

 • Bij 3 verzekeringen krijgt u 3% korting
 • Bij 4 verzekeringen krijgt u 4% korting
 • Bij 5 verzekeringen krijgt u 5% korting 
ABN AMRO

Veelgestelde vragen

Bij het afsluiten van een hypotheek voor een koopwoning is het vaak verplicht om een opstalverzekering af te sluiten.

Bekijk onze opstalverzekering.

Het is niet verplicht om een inboedelverzekering te hebben. Toch is het een fijn gevoel om te weten dat u goed verzekerd bent tegen schade aan uw spullen, bijvoorbeeld als u brand heeft of als er bij u ingebroken wordt.

Bekijk onze inboedelverzekering.

Het is niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Het is alleen wel sociaal gewenst om zo'n verzekering af te sluiten. Als u of uw gezinslid per ongeluk schade veroorzaakt aan de spullen van een ander, bent u hiervoor verzekerd en hoeft u of de ander niet zelf de kosten te betalen.

Bekijk onze aansprakelijkheidsverzekering.

Er is vaak verwarring tussen de inboedel- en opstalverzekering, omdat ze veel op elkaar lijken. Het zijn namelijk allebei woonverzekeringen.

Met een inboedelverzekering zijn uw spullen in uw huis, garage en schuur verzekerd. Heeft u bijvoorbeeld een laminaatvloer die niet vastzit aan de woning? Dan valt deze ook onder de inboedelverzekering.

Bekijk onze inboedelverzekering.

Met een opstalverzekering is uw huis, garage en schuur verzekerd. Heeft u bijvoorbeeld een vloer die vastgelijmd is aan de woning? Of zonnepanelen die vastzitten op het dak? Dan vallen deze spullen onder de opstalverzekering. 

Bekijk onze opstalverzekering.

Ja, duurzame apparaten als zonnepanelen, laadpalen, windturbines en warmtepompen verzekert u met onze opstalverzekering. Maar bent u huurder van een huis of eigenaar van een appartement? Dan zijn op uw kosten geplaatste zonnepanelen, laadpalen, windturbines en warmtepompen en de daarbij behorende kabels verzekerd met de inboedelverzekering als deze zijn bevestigd op of aan uw woning of op het erf van uw woning verankerd. Zonnepanelen mogen ook verzwaard aangebracht zijn op een plat dak.