Twee hardlopende mannen

Pensioen laten uitkeren

Met als extra een vaste rente die u van ons ontvangt

U ontvangt een vaste rente vanaf
0,01%
 • Vaste uitkeringen tot einde looptijd
 • Bij eerder overlijden resterende uitkeringen naar erfgenamen
 • Zelf online te regelen

De aanvraag bestaat uit 2 stappen

1. Doe de kennis- en ervaringstoets

Eerst doet u een toets, zodat u weet wat de risico’s en gevolgen van de Leefrente voor uw financiële situatie zijn. De toets: 

 • is wettelijk verplicht 
 • bestaat uit 15 vragen 
 • duurt ongeveer 10 minuten

2. Open de Leefrente

Heeft u de toets met goed resultaat afgerond? Dan kunt u direct online uw Leefrente openen. Daar logt u voor in op Internet Bankieren. Spreekt u toch liever eerst een adviseur? Maak gerust een afspraak.

Nog geen rekening bij ABN AMRO?

Dit noemen wij Leefrente

ABN AMRO Leefrente gebruikt u om uw lijfrentekapitaal of opgebouwde bankspaartegoed(en) om te zetten in een vaste periodieke pensioenuitkering. Het maakt niet uit bij welke bank/verzekeraar u dit heeft opgebouwd. U kunt dit online openen.

De zekerheid van extra inkomen

U kiest zelf wanneer u uw uitkering wilt starten, hoe lang u wilt laten uitkeren en of u maandelijks, per kwartaal of per half jaar een uitkering wilt ontvangen. Aan de looptijd zijn regels verbonden. Ook ondernemers, zzp'ers en dga's kunnen hier gebruik van maken.

Waarom Leefrente bij ABN AMRO?

Vaste uitkeringen tot einde looptijd

U bepaalt zelf wanneer u de eerste uitkering wilt ontvangen en tot wanneer dit doorloopt.

Lage kosten bij online openen

Wij zijn wettelijk verplicht u kosten te rekenen voor het openen van de rekening. Dit is eenmalig € 40 .

Bij overlijden goed geregeld

Bij overlijden gaat uw resterende tegoed naar uw erfgenamen. Dit is voor u weer een zorg minder.

Lijfrente uitkeren op Leefrente - man en vrouw op reis

Geld opgebouwd bij een andere bank of verzekeraar?

Heeft u een bankspaarproduct of levensverzekering bij een andere bank of verzekeraar? Dan kunt u overstappen naar ABN AMRO, om dit als aanvulling op uw pensioen uit te laten keren. U kunt ook besluiten om verder te sparen. We helpen u hier graag bij.

Meer informatie en voorwaarden

Voor wie is Leefrente?
 • U wilt een aanvulling ontvangen op uw pensioen of inkomen.
 • Toen u opbouwde heeft u uw stortingen afgetrokken van uw belastbaar inkomen.
 • Uw lijfrenteverzekering, lijfrentebeleggingsrecht of lijfrentespaarrekening komt vrij en u wilt beginnen met uitkeren.
 • U heeft een stakingswinst, oudedagsverplichting of oudedagsreserve als zelfstandig ondernemer.
Belastingvoordeel
 • U betaalt geen vermogensrendementsheffing in box 3 over het tegoed op de Leefrente. 
 • Over de uitkeringen wordt inkomstenbelasting en sociale premie ingehouden. ABN AMRO draagt deze voor u af aan de Belastingdienst. 
 • De Leefrente is een geblokkeerde spaarrekening. U kunt er dus niet zomaar geld van opnemen. Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst .
Rente en kosten

U krijgt een vaste rente. Deze rente is afhankelijk van de looptijd en het bedrag dat u overboekt. De rente wordt aan het einde van ieder kwartaal bijgeschreven op uw Leefrenterekening. Bekijk de actuele rente

U betaalt onderstaande afhandelingskosten voor onze werkzaamheden om uw product administratief in orde te maken. 

Online & telefonisch € 40

Voor iedere uitkering die u ontvangt, rekenen wij € 2,50 aan kosten. Dat bedrag wordt automatisch ingehouden op uw uitkering.

Looptijd en uitkeren

Looptijd

Voordat u de Leefrente afsluit, bepaalt u wanneer u de eerste uitkering wilt ontvangen. Ook bepaalt u tot wanneer u de uitkeringen wilt ontvangen. U kunt de looptijd hierna niet meer wijzigen. De wet bepaalt de minimale looptijd. Deze is afhankelijk van uw geboortedatum en de leeftijd waarop u de eerste uitkering ontvangt.

Op de Leefrente kunt u geld overboeken tot maximaal 5 jaar na het kalenderjaar waarin u uw AOW-leeftijd bereikt. 

Ontvangt u de eerste uitkering voor het kalenderjaar waarin u uw AOW-leeftijd bereikt? Dan is de minimale looptijd 20 jaar plus het aantal jaar dat u jonger bent dan uw AOW-leeftijd. Ontvangt u de eerste uitkering in of na het kalenderjaar waarin u uw AOW-leeftijd bereikt? Dan kunt u kiezen voor een looptijd vanaf 5 jaar. Wanneer de uitkeringen (per jaar) meer dan € 22.735 (2022) bedragen, kunt u alleen kiezen voor een looptijd van minimaal 20 jaar.

 

Looptijd Leefrente 2008-2013 

Op deze rekening kunt u geld overboeken tot en met het kalenderjaar waarin u 70 jaar bent geworden. Ontvangt u de eerste uitkering voor het kalenderjaar waarin u 65 wordt? Dan is de minimale looptijd 20 jaar plus het aantal jaar dat u jonger bent dan uw AOW-leeftijd. Ontvangt u de eerste uitkering op of na het kalenderjaar waarin u 65 wordt? Dan kunt u kiezen voor een looptijd van 5 tot maximaal 30 jaar. Wanneer de uitkeringen (per jaar) meer dan € 22.735 (2022) bedragen, kunt u alleen kiezen voor een looptijd van minimaal 20 jaar.

Erft u de waarde van een lijfrenteverzekering of lijfrentespaarrekening en wilt u die overboeken naar de Leefrente, dan gelden er andere looptijden. Meer hierover leest u in de voorwaarden.

 

Pensioengeld uitkeren 

U ontvangt maandelijks, per kwartaal of per half jaar een uitkering als aanvulling op uw pensioen of inkomen. Dit bedrag is iedere keer gelijk, u kunt dit niet wijzigen. U kunt geen extra geld opnemen van de Leefrente. ABN AMRO houdt inkomstenbelasting en sociale premies in op de uitkering. ABN AMRO draagt deze voor u af aan de Belastingdienst. Voor iedere uitkering die u ontvangt, rekenen wij € 2,50 aan kosten. Dit bedrag houden wij automatisch in op uw bruto uitkering. 

Het tegoed op deze rekening mag u volgens de wet alleen gebruiken voor de periodieke (pensioen)uitkeringen. Neemt u het geld tussentijds op en gebruikt u het voor iets anders, dan betaalt u hierover inkomstenbelasting. Dit kan oplopen tot 49,50%. Ook moet u dan meestal nog een boete betalen aan de belastingdienst. Deze boete is maximaal 20% van het bedrag dat u opneemt. De belastingdienst noemt deze boete revisierente. Lees de voorwaarden voor meer informatie of kijk op de site van de Belastingdienst .

Geld inleggen

Geld inleggen 

Uw lijfrenteverzekering of lijfrentespaarrekening komt vrij en u wilt beginnen met uitkeren? U kunt dan uw tegoed laten overboeken naar de Leefrente. € 4.000 is de minimale overboeking.

 • Heeft u een lijfrenteverzekering of lijfrentespaarrekening van voor 2014? En heeft u er vanaf 2014 niet meer op gestort? Dan kunt u uw waarde over laten boeken naar een Leefrente 2008-2013. U behoudt dan de voorwaarden van het vorige regime. Het regime geeft aan welke belastingregels gelden. U mag dan de uitkering starten in het kalenderjaar waarin u 65 wordt. In plaats van het jaar waarin u de AOW-leeftijd bereikt.
 • De Belastingdienst stelt daarnaast voorwaarden aan het storten van de waarde van een lijfrenteverzekering. Voldoet u niet aan de voorwaarden, dan is het mogelijk dat uw belastingvoordeel vervalt.
 • Heeft u een Pensioenaanvulling met variabele rente of een Pensioenaanvulling met variabele rente 2008-2013 en heeft u de rekening telefonisch of via kantoor aangevraagd? Nadat u de Leefrente heeft aangevraagd, kunt u direct opdracht geven het geld over te boeken. Heeft u de Leefrente zelf aangevraagd via Internet Bankieren? Dan wordt de overboeking automatisch voor u in gang gezet.
 • Wilt u een oudedagsverplichting, oudedagsreserve en/of stakingswinst overboeken? Nadat u de Leefrente heeft aangevraagd, kunt u zelf het geld overboeken.
Overstappen naar ABN AMRO

Waardeoverdracht

Heeft u een bankspaarproduct of levensverzekering bij een andere bank of verzekeraar? Dan kunt u hiermee overstappen naar ABN AMRO. Dit heet ook wel waardeoverdracht. Een reden om over te stappen is het aflopen van de levensverzekering of het bankspaarproduct waardoor het saldo vrijvalt. Of u vindt de voorwaarden en rente bij ABN AMRO beter dan bij uw huidige bank of verzekeraar. Brengt u de waarde van een lijfrenteverzekering of -rekening in en heeft u de inleg hiervan in het verleden al afgetrokken? Dan kan dat niet nog een keer. Lees meer over waardeoverdracht.

Leefrente 2008-2013

Heeft u voor 2014 een lijfrenteverzekering of lijfrentespaarrekening afgesloten bij een andere bank of verzekeraar? En heeft u sinds 1 januari 2014 geen geld meer bijgestort? Dan kunt u de waarde overboeken naar een Leefrente 2008-2013. Dit kan telefonisch of op een kantoor bij u in de buurt.

Zo vraagt u de Leefrente aan

Voor het aanvragen van de Leefrente heeft u een ABN AMRO bankrekening nodig. Heeft u deze al? Dan werkt de aanvraag als volgt:

Stap 1. Kennis- en ervaringstoets

Eerst doet u een toets, zodat u weet wat de risico’s en gevolgen van de Leefrente voor uw financiële situatie zijn. De toets:

 • is wettelijk verplicht
 • bestaat uit 15 vragen
 • duurt ongeveer 10 minuten

Start de toets

Stap 2. Leefrente aanvragen 

ABN AMRO Leefrente kun u op drie manieren aanvragen: 

 • online: als u Internet Bankieren heeft, log dan in en vul uw gegevens in. ABN AMRO Leefrente is daarna direct voor u beschikbaar, mits de opgebouwde waarde op een ABN AMRO Pensioenaanvulling met variabele rente staat. U betaalt eenmalig € 40 afhandelingskosten. Heeft u een bankspaarproduct of levensverzekering bij een andere bank of verzekeraar? Dan kunt u de Leefrente niet online aanvragen, maak dan een afspraak. U betaalt eenmalig € 65 afhandelingskosten.
 • Beeldbankieren: maak een afspraak om de ABN AMRO Leefrente aan te vragen. U betaalt eenmalig € 65 afhandelingskosten.
 • In een kantoor: ga naar een kantoor bij u in de buurt voor een Beeldbankieren gesprek of maak een afspraak. U betaalt eenmalig € 65 afhandelingskosten.


Zo vraagt u de Leefrente 2008-2013 aan 

Het aanvragen van de Leefrente 2008-2013 kan via een afspraak voor beeldbankieren of op een kantoor bij u in de buurt. Het is ook mogelijk de Leefrente 2008-2013 te openen via Internet Bankieren als u al in het bezit bent van een Pensioenaanvulling 2008-2013. Eerst doet u een toets, zodat u weet wat de risico’s en gevolgen van de Leefrente 2008-2013 voor uw financiële situatie zijn. De toets: 

 • is wettelijk verplicht 
 • bestaat uit 15 vragen 
 • duurt ongeveer 10 minuten

Start de toets

Als u een ABN AMRO Pensioenaanvulling 2008-2013 heeft, kunt u de rekening online openen. Log in op uw Internet Bankieren en vul uw gegevens in. De Leefrente 2008-2013 is daarna direct voor u beschikbaar. Als u het product online aanvraagt, betaalt u eenmalig € 40 afhandelingskosten. Let op: de aanvraag kunt u alleen digitaal ondertekenen met de e.dentifier. Dus houd deze bij de hand.

Wijzigingen doorgeven

Met het wijzigingsformulier kunt u het rekeningnummer wijzigen waarop u de uitkering laat storten.

Bij overlijden

Als u overlijdt, gaat het tegoed op de rekening naar uw nabestaanden. In het algemeen betekent dit dat zij de termijnen ontvangen waar u nog recht op had. Meer hierover leest u in deze nabestaanden productwijzer

Zo veilig is uw geld

Op de Leefrente is het depositogarantiestelsel van toepassing. Bij de uitvoering van het depositogarantiestelsel wordt het geld dat u heeft bij ABN AMRO Bank, ABN AMRO MeesPierson en MoneYou bij elkaar opgeteld. Meer informatie over het depositogarantiestelsel leest u op abnamro.nl/garantieregeling.

Meer informatie en voorwaarden

Voor wie is Leefrente?

 • U wilt een aanvulling ontvangen op uw pensioen of inkomen.
 • Toen u opbouwde heeft u uw stortingen afgetrokken van uw belastbaar inkomen.
 • Uw lijfrenteverzekering, lijfrentebeleggingsrecht of lijfrentespaarrekening komt vrij en u wilt beginnen met uitkeren.
 • U heeft een stakingswinst, oudedagsverplichting of oudedagsreserve als zelfstandig ondernemer.

Belastingvoordeel

 • U betaalt geen vermogensrendementsheffing in box 3 over het tegoed op de Leefrente. 
 • Over de uitkeringen wordt inkomstenbelasting en sociale premie ingehouden. ABN AMRO draagt deze voor u af aan de Belastingdienst. 
 • De Leefrente is een geblokkeerde spaarrekening. U kunt er dus niet zomaar geld van opnemen. Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst .

Rente en kosten

U krijgt een vaste rente. Deze rente is afhankelijk van de looptijd en het bedrag dat u overboekt. De rente wordt aan het einde van ieder kwartaal bijgeschreven op uw Leefrenterekening. Bekijk de actuele rente

U betaalt onderstaande afhandelingskosten voor onze werkzaamheden om uw product administratief in orde te maken. 

Online & telefonisch € 40

Voor iedere uitkering die u ontvangt, rekenen wij € 2,50 aan kosten. Dat bedrag wordt automatisch ingehouden op uw uitkering.

Looptijd en uitkeren

Looptijd

Voordat u de Leefrente afsluit, bepaalt u wanneer u de eerste uitkering wilt ontvangen. Ook bepaalt u tot wanneer u de uitkeringen wilt ontvangen. U kunt de looptijd hierna niet meer wijzigen. De wet bepaalt de minimale looptijd. Deze is afhankelijk van uw geboortedatum en de leeftijd waarop u de eerste uitkering ontvangt.

Op de Leefrente kunt u geld overboeken tot maximaal 5 jaar na het kalenderjaar waarin u uw AOW-leeftijd bereikt. 

Ontvangt u de eerste uitkering voor het kalenderjaar waarin u uw AOW-leeftijd bereikt? Dan is de minimale looptijd 20 jaar plus het aantal jaar dat u jonger bent dan uw AOW-leeftijd. Ontvangt u de eerste uitkering in of na het kalenderjaar waarin u uw AOW-leeftijd bereikt? Dan kunt u kiezen voor een looptijd vanaf 5 jaar. Wanneer de uitkeringen (per jaar) meer dan € 22.735 (2022) bedragen, kunt u alleen kiezen voor een looptijd van minimaal 20 jaar.

 

Looptijd Leefrente 2008-2013 

Op deze rekening kunt u geld overboeken tot en met het kalenderjaar waarin u 70 jaar bent geworden. Ontvangt u de eerste uitkering voor het kalenderjaar waarin u 65 wordt? Dan is de minimale looptijd 20 jaar plus het aantal jaar dat u jonger bent dan uw AOW-leeftijd. Ontvangt u de eerste uitkering op of na het kalenderjaar waarin u 65 wordt? Dan kunt u kiezen voor een looptijd van 5 tot maximaal 30 jaar. Wanneer de uitkeringen (per jaar) meer dan € 22.735 (2022) bedragen, kunt u alleen kiezen voor een looptijd van minimaal 20 jaar.

Erft u de waarde van een lijfrenteverzekering of lijfrentespaarrekening en wilt u die overboeken naar de Leefrente, dan gelden er andere looptijden. Meer hierover leest u in de voorwaarden.

 

Pensioengeld uitkeren 

U ontvangt maandelijks, per kwartaal of per half jaar een uitkering als aanvulling op uw pensioen of inkomen. Dit bedrag is iedere keer gelijk, u kunt dit niet wijzigen. U kunt geen extra geld opnemen van de Leefrente. ABN AMRO houdt inkomstenbelasting en sociale premies in op de uitkering. ABN AMRO draagt deze voor u af aan de Belastingdienst. Voor iedere uitkering die u ontvangt, rekenen wij € 2,50 aan kosten. Dit bedrag houden wij automatisch in op uw bruto uitkering. 

Het tegoed op deze rekening mag u volgens de wet alleen gebruiken voor de periodieke (pensioen)uitkeringen. Neemt u het geld tussentijds op en gebruikt u het voor iets anders, dan betaalt u hierover inkomstenbelasting. Dit kan oplopen tot 49,50%. Ook moet u dan meestal nog een boete betalen aan de belastingdienst. Deze boete is maximaal 20% van het bedrag dat u opneemt. De belastingdienst noemt deze boete revisierente. Lees de voorwaarden voor meer informatie of kijk op de site van de Belastingdienst .

Geld inleggen

Geld inleggen 

Uw lijfrenteverzekering of lijfrentespaarrekening komt vrij en u wilt beginnen met uitkeren? U kunt dan uw tegoed laten overboeken naar de Leefrente. € 4.000 is de minimale overboeking.

 • Heeft u een lijfrenteverzekering of lijfrentespaarrekening van voor 2014? En heeft u er vanaf 2014 niet meer op gestort? Dan kunt u uw waarde over laten boeken naar een Leefrente 2008-2013. U behoudt dan de voorwaarden van het vorige regime. Het regime geeft aan welke belastingregels gelden. U mag dan de uitkering starten in het kalenderjaar waarin u 65 wordt. In plaats van het jaar waarin u de AOW-leeftijd bereikt.
 • De Belastingdienst stelt daarnaast voorwaarden aan het storten van de waarde van een lijfrenteverzekering. Voldoet u niet aan de voorwaarden, dan is het mogelijk dat uw belastingvoordeel vervalt.
 • Heeft u een Pensioenaanvulling met variabele rente of een Pensioenaanvulling met variabele rente 2008-2013 en heeft u de rekening telefonisch of via kantoor aangevraagd? Nadat u de Leefrente heeft aangevraagd, kunt u direct opdracht geven het geld over te boeken. Heeft u de Leefrente zelf aangevraagd via Internet Bankieren? Dan wordt de overboeking automatisch voor u in gang gezet.
 • Wilt u een oudedagsverplichting, oudedagsreserve en/of stakingswinst overboeken? Nadat u de Leefrente heeft aangevraagd, kunt u zelf het geld overboeken.

Overstappen naar ABN AMRO

Waardeoverdracht

Heeft u een bankspaarproduct of levensverzekering bij een andere bank of verzekeraar? Dan kunt u hiermee overstappen naar ABN AMRO. Dit heet ook wel waardeoverdracht. Een reden om over te stappen is het aflopen van de levensverzekering of het bankspaarproduct waardoor het saldo vrijvalt. Of u vindt de voorwaarden en rente bij ABN AMRO beter dan bij uw huidige bank of verzekeraar. Brengt u de waarde van een lijfrenteverzekering of -rekening in en heeft u de inleg hiervan in het verleden al afgetrokken? Dan kan dat niet nog een keer. Lees meer over waardeoverdracht.

Leefrente 2008-2013

Heeft u voor 2014 een lijfrenteverzekering of lijfrentespaarrekening afgesloten bij een andere bank of verzekeraar? En heeft u sinds 1 januari 2014 geen geld meer bijgestort? Dan kunt u de waarde overboeken naar een Leefrente 2008-2013. Dit kan telefonisch of op een kantoor bij u in de buurt.

Zo vraagt u de Leefrente aan

Voor het aanvragen van de Leefrente heeft u een ABN AMRO bankrekening nodig. Heeft u deze al? Dan werkt de aanvraag als volgt:

Stap 1. Kennis- en ervaringstoets

Eerst doet u een toets, zodat u weet wat de risico’s en gevolgen van de Leefrente voor uw financiële situatie zijn. De toets:

 • is wettelijk verplicht
 • bestaat uit 15 vragen
 • duurt ongeveer 10 minuten

Start de toets

Stap 2. Leefrente aanvragen 

ABN AMRO Leefrente kun u op drie manieren aanvragen: 

 • online: als u Internet Bankieren heeft, log dan in en vul uw gegevens in. ABN AMRO Leefrente is daarna direct voor u beschikbaar, mits de opgebouwde waarde op een ABN AMRO Pensioenaanvulling met variabele rente staat. U betaalt eenmalig € 40 afhandelingskosten. Heeft u een bankspaarproduct of levensverzekering bij een andere bank of verzekeraar? Dan kunt u de Leefrente niet online aanvragen, maak dan een afspraak. U betaalt eenmalig € 65 afhandelingskosten.
 • Beeldbankieren: maak een afspraak om de ABN AMRO Leefrente aan te vragen. U betaalt eenmalig € 65 afhandelingskosten.
 • In een kantoor: ga naar een kantoor bij u in de buurt voor een Beeldbankieren gesprek of maak een afspraak. U betaalt eenmalig € 65 afhandelingskosten.


Zo vraagt u de Leefrente 2008-2013 aan 

Het aanvragen van de Leefrente 2008-2013 kan via een afspraak voor beeldbankieren of op een kantoor bij u in de buurt. Het is ook mogelijk de Leefrente 2008-2013 te openen via Internet Bankieren als u al in het bezit bent van een Pensioenaanvulling 2008-2013. Eerst doet u een toets, zodat u weet wat de risico’s en gevolgen van de Leefrente 2008-2013 voor uw financiële situatie zijn. De toets: 

 • is wettelijk verplicht 
 • bestaat uit 15 vragen 
 • duurt ongeveer 10 minuten

Start de toets

Als u een ABN AMRO Pensioenaanvulling 2008-2013 heeft, kunt u de rekening online openen. Log in op uw Internet Bankieren en vul uw gegevens in. De Leefrente 2008-2013 is daarna direct voor u beschikbaar. Als u het product online aanvraagt, betaalt u eenmalig € 40 afhandelingskosten. Let op: de aanvraag kunt u alleen digitaal ondertekenen met de e.dentifier. Dus houd deze bij de hand.

Wijzigingen doorgeven

Met het wijzigingsformulier kunt u het rekeningnummer wijzigen waarop u de uitkering laat storten.

Bij overlijden

Als u overlijdt, gaat het tegoed op de rekening naar uw nabestaanden. In het algemeen betekent dit dat zij de termijnen ontvangen waar u nog recht op had. Meer hierover leest u in deze nabestaanden productwijzer

Zo veilig is uw geld

Op de Leefrente is het depositogarantiestelsel van toepassing. Bij de uitvoering van het depositogarantiestelsel wordt het geld dat u heeft bij ABN AMRO Bank, ABN AMRO MeesPierson en MoneYou bij elkaar opgeteld. Meer informatie over het depositogarantiestelsel leest u op abnamro.nl/garantieregeling.

Pensioen
Afbeelding ankeiler orientatiegesprek

Heeft u liever dat een medewerker u hierbij helpt?

Het is belangrijk dat u een verstandige keuze maakt die bij uw persoonlijke situatie past. Heeft u vragen of hulp daarbij nodig? Maak dan gerust een afspraak met een van onze gecertificeerde medewerkers. Bespreek samen met de medewerker uw mogelijkheden en krijg antwoorden op al uw vragen.

Ook interessant voor u

Wat is lijfrente en hoe werkt het?

Het is een prettig vooruitzicht om later, wanneer u met pensioen bent, genoeg inkomen te ontvangen. Het is mogelijk om uw pensioen zelf aan te vullen, door geld in te leggen in een lijfrente. Dit kan in de vorm van een verzekering of door middel van banksparen.

Wanneer is lijfrente laten uitkeren verstandig?

Uw lijfrente komt bijna vrij, dan staat u voor de keuze: verder sparen of laten uitkeren? Bij het maken van deze keuze kunt u zichzelf 3 vragen stellen. Heeft u het geld direct nodig? Wilt u verder sparen met uw lijfrente? Wanneer is de belasting over uw uitkeringen het minst?

Wilt u meer weten over pensioen?

Op de nieuws- en blogpagina vindt u alles wat u wilt weten over pensioen. Van zelf extra pensioen opbouwen tot ontwikkelingen in de wereld van pensioen.

Vragen over uw persoonlijke situatie?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij onze meestgestelde pensioenvragen.
Wordt teruggebeld

Bel ons direct

Bekijk de telefoonnummers en openingstijden.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.

Vragen over uw persoonlijke situatie?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde pensioenvragen.
Wordt teruggebeld

Bel ons direct

Bekijk de telefoonnummers en openingstijden.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.