Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Log in met QR-code

De nieuwe manier van inloggen in Internet Bankieren

Misschien is het even wennen; inloggen in Internet Bankieren via de QR-code. We vertellen u graag hoe u de QR-code met de ABN AMRO app op uw telefoon scant. Geen zorgen, alleen het inloggen is anders. U blijft Internet Bankieren zoals u gewend bent: op uw laptop of PC.

ABN AMRO

Een QR-code scannen... Met de app?

Ja! Ga naar het inlogscherm van Internet Bankieren. Hier ziet u een QR-code met het ABN AMRO logo. Scan deze met de app op uw telefoon of tablet en log in met uw persoonlijke . Na het inloggen kunt u uw toestel meteen weer wegleggen.    

Zo werkt het

Open de ABN AMRO app en tik op het icoon in de bovenhoek

1. Open de ABN AMRO app

Open de ABN AMRO app op uw telefoon en tik op het icoon linksboven op het inlogscherm. Zo opent u de QR-code scanner.

U kunt de QR-code alleen scannen vanuit de app. Opent u direct de camera op uw toestel? Dan werkt de QR-code niet.  

Scan de QR-code met de ABN AMRO app

2. Scan de QR-code

Richt uw telefoon op de QR-code op het inlogscherm van Internet Bankieren. 

De code wordt gescand. Hierna ziet u in de app de melding dat u gaat inloggen in Internet Bankieren. Tik op 'verder'. 

Vul in de ABN AMRO app uw inlogcode in

3. Vul uw identificatiecode in

Toets uw 5-cijferige identificatiecode in op het scherm van de ABN AMRO app. Gelukt? Dan vertelt de app u dat u verder kunt op uw computer. 

U bent ingelogd in Internet Bankieren en kunt uw telefoon of tablet weer wegleggen. 

Meer weten?

icoon

Als u de app nog niet heeft

Download de ABN AMRO app en stel een identificatiecode in. De app gebruikt de nieuwste beveiligingsmethoden. Hier komen steeds meer manieren bij. Zo kunt u met een gerust hart inloggen én bent u meteen klaar voor de toekomst.

icoon

De QR-code en veiligheid

Iedere QR-code is uniek en tijdelijk. Heeft u ‘m na een paar minuten nog niet gescand? Klik dan op het pijltje voor een nieuwe code. Na het scannen bevestigt u dat u degene bent die wilt inloggen. Dit doet u door uw persoonlijke identificatiecode in de beveiligde omgeving van de ABN AMRO app in te vullen. Hierna kunt u Internet Bankieren op uw PC of laptop.

ABN AMRO

Extra hulp met de app

Voelt het inloggen met de app nog niet vertrouwd? We geven graag extra hulp en uitleg tijdens onze gratis ABN AMRO app cursus. U krijgt dan de ruimte om vanuit huis uw vragen over de app te stellen. Bijvoorbeeld over veiligheid. Heeft u meer hulp nodig bij het doen van uw bankzaken? Onze Hulp bij Bankzaken Adviseur is er voor u.

Moet ik mobiel bankieren als ik inlog met de app?

Nee dat hoeft niet, u kunt blijven bankieren op uw PC of laptop. Het enige verschil is dat u niet de e.dentifier, maar de ABN AMRO app gebruikt voor inloggen in Internet Bankieren. U kunt natuurlijk wel altijd bij uw bankzaken in de app, als dat nodig is.

Veelgestelde vragen

De e.dentifier kan gebruikt worden, maar dit gebeurt eigenlijk steeds minder. Inloggen in Internet Bankieren wordt bijvoorbeeld vaker gedaan met de ABN AMRO app. De belangrijkste reden hiervoor is dat er elke twee weken een nieuwe versie van de app is, met de nieuwste beveiliging. Log dus gerust in met de app als u wilt Internet Bankieren op uw PC of laptop.

Iedere QR-code is uniek en tijdelijk. Is uw QR-code verlopen, dan verschijnt er een pijltje. Klik hierop voor een nieuwe code. Als bevestiging krijgt u na het scannen altijd een melding dat u gaat inloggen in Internet Bankieren. Zo weet u precies wat er gebeurt.

Nee, dat kan niet. De ABN AMRO app is goed beveiligd met uw identificatiecode, Vingerafdruk (Android), Touch ID (iOS) of Face ID (iOS). We raden u wel aan om de app te blokkeren. Dat kunt u zelf doen in Internet Bankieren. Inloggen kan dan met: 

  • Een geleende telefoon van iemand die dichtbij u staat, zoals een familielid of uw partner
  • Een oude telefoon 
  • Een tablet of iPad, als u deze heeft

U activeert de ABN AMRO app opnieuw op dit andere toestel. Hiervoor heeft u uw identiteitsbewijs nodig. Na het activeren van de app kunt u via de QR-code inloggen in Internet Bankieren. Daar kunt u de registratie van uw verloren toestel verwijderen . Is dit voor u niet mogelijk, of lukt het niet? Dan kunt u met ons bellen .

Nee, dat kan niet. Net als Internet Bankieren is de ABN AMRO app een compleet afgesloten omgeving.