Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Met mijn woning bijdragen aan een betere wereld

Uw woning op tijd toekomstbestendig maken

 

Onze woningen zijn grote bijdragers aan CO2-uitstoot en klimaatverandering. Denk bijvoorbeeld aan de energie die nodig is om een woning te verwarmen in de winter en te koelen in de zomer. Met een duurzame woning draagt u niet alleen bij aan een betere wereld, maar bespaart u ook op uw energieverbruik én bent u voorbereid op de toekomst. Ontdek wat we hierin voor u kunnen betekenen.

Bescherm uw waardevolle bezit

Het weer wordt extremer, met toenemende droogte, meer hittegolven en hevige regenbuien. Dit brengt risico’s mee voor uw woning, zoals overstromingen, hittestress en funderingsproblemen. Deze schade is niet altijd te verzekeren en kan de waarde van uw woning beïnvloeden. Wij denken graag met u mee hoe u uw woning hiertegen kunt beschermen en zo de waarde kunt behouden of zelfs verhogen. Door vandaag nog in actie te komen, voorkomt u toekomstige problemen.

Niet Verduurzamen? Dit laat u liggen:

Lager energieverbruik

Zonder onder andere een goede isolatie of HR++ glas is uw maandelijkse energieverbruik hoger dan noodzakelijk. Deze besparingen kunnen aanzienlijk zijn, vooral in de koude wintermaanden.

Stijging van uw woningwaarde

Niet investeren in duurzaamheid betekent ook niet investeren in de toekomst van uw woning. Zonde, want energiezuinige woningen zijn aantrekkelijker op de markt en kunnen voor een hogere prijs verkocht worden.

Korting op uw hypotheek

Met een woning die niet energiezuinig is, loopt u korting op uw vaste hypotheekrente mis. Dat maakt verduurzamen niet alleen voordelig op de lange termijn, maar ook direct financieel aantrekkelijk.

Bereken uw mogelijke energiebesparing

Vul uw postcode en huisnummer in en bekijk binnen 3 minuten uw persoonlijk stappenplan.

Onze oplossingen

Duurzaam Wonen Hypotheek

Een hypotheekdeel speciaal voor het verduurzamen van uw woning. Met goede voorwaarden en een aantrekkelijke rente.

  • Regel het nu, beslis later
  • Financieren tot 106% van de waarde van uw woning
  • Vergoedingsvrij terugbetalen, met eigen geld

Duurzaamheidskorting

Koopt u een woning met of verbouwt u uw woning naar een geldig geregistreerd energielabel B of hoger? Dan krijgt u korting op uw hypotheekrente met onze duurzaamheidskorting.

  • Energielabel hoeft u niet zelf aan te leveren
  • Korting tijdens de rest van uw rentevast periode
  • 24 maanden na ingang van uw rentevast periode de tijd om uw energielabel A of B te registreren (sinds 01-08-2021)

Vermogensplanning

We brengen uw wensen en doelen in kaart en kijken samen of en hoe deze financieel haalbaar zijn en hoe deze aansluiten bij uw duurzaamheidsdoelen.

  • Oog voor vermogen in BV en Privé
  • Duidelijkheid met een Vermogensplan voor nu en later
  • Onze expertise maakt het makkelijker voor u

'Onze eigen gebouwen zijn in 2030 Paris Proof'

We streven naar een verdere verhoging van de energie-efficiëntie van onze ABN AMRO gebouwen en willen in Nederland op z’n laatst in 2030 dat onze gebouwen ‘Paris Proof’ zijn. We nemen onze verantwoordelijkheid serieus en delen onze kennis graag met andere bedrijven en met u. Iedereen heeft bij ons ‘right to copy’, zodat we allemaal van elkaar kunnen leren.

Nieuws

7 maatregelen op duurzaamheid in 2025

Hoe betaal ik het verduurzamen van mijn woning?

Uw woning is meer waard door te verduurzamen

Meest gestelde vragen

Verduurzamen kan de waarde van uw woning aanzienlijk verhogen. Woningen met een beter energielabel, zoals A of B, zijn doorgaans meer waard en verkopen sneller dan woningen met een lager label. Sinds 2008 is een definitief energielabel verplicht bij verkoop, verhuur en oplevering. Dit label geeft in één oogopslag aan hoe energiezuinig uw woning is. Uit onderzoek blijkt dat elke verbetering in het energielabel leidt tot een hogere woningwaarde. Bovendien blijft het prijsverschil tussen woningen met een groen en een rood label stijgen en verkoopt een woning met een groener energielabel veel sneller. Kortom, verduurzamen loont, zowel voor uw portemonnee als bij een toekomstige verkoop. Hier kunt u daar meer over lezen.

Een duurzaam huis is comfortabeler, beter voor het milieu en bespaart op uw energiekosten. Begin met het beperken van uw energieverbruik, bijvoorbeeld door uw cv-ketel op 60 graden te zetten en al uw lampen te vervangen voor ledverlichting. Voor meer eenvoudige tips kunt u ons artikel ‘Makkelijke en goedkope energiebespaartips’ lezen.

Voor een gestructureerde aanpak volgt u de ‘Trias Energetica’, een aanpak waarmee u energie bespaart en uw woning verduurzaamt:

  • Isoleer goed en ventileer energiezuinig
  • Gebruik zoveel mogelijk duurzame energie zoals zon- en windenergie
  • Beperk het gebruik van fossiele brandstoffen

Lees meer over deze aanpak in ons blog ‘Energie besparen en duurzamer wonen, waar begint u?’ . Wilt u direct aan de slag? Gebruik dan onze Energiebespaarcheck of bezoek Milieucentraal voor extra informatie.

Er zijn verschillende organisaties die u kunnen helpen. Milieucentraal biedt onafhankelijke voorlichting en de Energiesubsidiewijzer van de Rijksoverheid geeft een overzicht van subsidies, leningen en andere regelingen voor energiebesparing en duurzame energie. Daarnaast kunt u bij veel gemeenten terecht bij een Energieloket voor gratis en onafhankelijk advies en ook de WoonWijzerWinkel biedt u een breed scala aan producten en diensten.

Voor een maatwerkadvies kunt u een energieadviseur inschakelen. Deze kan u helpen met een EnergiePrestatieAdvies (EPA), het bepalen van uw energielabel en de registratie ervan. Via het Kenniscentrum Energieprestatie Gebouwde Omgeving (KEGO) of via partners van ABN AMRO vindt u eenvoudig een gecertificeerde deskundige.

Wilt u zelf alvast aan de slag? Gebruik dan onze Energiebespaarcheck of raadpleeg Milieucentraal.

Er zijn verschillende aantrekkelijke financiële regelingen om te verduurzamen. U kunt gebruikmaken van subsidies van de overheid, provincie of gemeente. Het loont om te kijken naar subsidies omdat de subsidie soms wel kan oplopen tot 15% tot 30% van de investering. Het is de verwachting dat de komende jaren veel subsidieregelingen blijven bestaan. Het kabinet heeft wel aangekondigd om de subsidies te evalueren en kijkt ernaar om meer gericht en bepaalde groepen in de energietransitie te stimuleren. Daarnaast worden door zowel de overheid als banken flinke kortingen gegeven op de tarieven om hiervoor te lenen.

Als u de verduurzaming financiert met een lening of een hypotheekverhoging, kunnen uw bruto woonlasten stijgen. Door een lagere energierekening kunnen uw netto woonlasten echter soms zelfs lager uitvallen. Overweegt u een grote investering? Dan kan een Vermogensplan u helpen om de financiële impact van verduurzaming vooraf inzichtelijk te maken. Lees hier meer over hoe u de verduurzaming van uw woning kunt betalen.

Ja, verduurzamen kan helpen de risico’s van klimaatverandering te beperken. Goede isolatie maakt uw woning comfortabeler in de winter én in hete zomers, wat steeds belangrijker wordt door verwachte langere hittegolven. Er zullen vaker en grotere hoeveelheden neerslag vallen. Door een beter waterbeheer rondom de eigen woning kunt u het risico op wateroverlast verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan minder tegels in de tuin, een groen dak of infiltratiekratten.

Ook op de langere termijn zijn er meer risico’s door klimaatverandering die gevolgen kunnen hebben voor uw woningwaarde of verzekeringspremie. Huizen in lagergelegen gebieden of langs rivieren kunnen gevoeliger zijn voor overstromingen. Maar ook kan droogte of juist een langere natte periode gevolgen hebben voor uw fundering.

Economen van diverse banken hebben de gevolgen van klimaatverandering voor de huizenmarkt onderzocht en onlangs de resultaten gepubliceerd. Door nu te verduurzamen, beschermt u uw woning beter tegen deze toekomstige uitdagingen en draagt u tegelijkertijd bij aan een duurzamere wereld.

In gesprek over uw bijdrage aan een betere wereld?

Wilt u met ons in gesprek over hoe u kunt bijdragen aan een betere wereld? Of wilt u vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact met ons op, we zien uit naar een kennismaking met u.

Bel mij terug

Laat uw gegevens achter en we bellen u binnen twee werkdagen terug.

Bel ons direct

We staan op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur voor u klaar om van gedachten te wisselen.