Welke documenten neemt u mee naar uw hypotheekgesprek?

Hypotheek afsluiten

Deze documenten heeft u nodig

Bij het afsluiten van een hypotheek hebben we documenten van u nodig. Lees welke documenten dat zijn. Zo gaat u goed voorbereid naar uw gesprek.
 

3 stappen van hypotheek afsluiten

Een hypotheek afsluiten gaat in 3 stappen. Kijk bij welke u stap bent en lees welke documenten u moet aanleveren en wanneer. Houd er rekening mee dat het een aantal werkdagen kan duren voor u alle documenten heeft.

  1. Oriëntatie

    U onderzoekt of u een hypotheek kunt krijgen. En hoeveel u maximaal kunt lenen.
  2. Hypotheekofferte aanvragen

    U heeft het koopcontract getekend en gaat de hypotheek afsluiten. In deze fase kunt u advies inwinnen en kiest u de hypotheekvorm die bij uw situatie past.
  3. Hypotheek afsluiten

    U heeft de juiste hypotheek gevonden en de offerte geaccepteerd. De hypotheekaanvraag is rond. U gaat naar de notaris en tekent de akte en krijgt de sleutel van uw nieuwe woning.
 

Uw hypotheek aanpassen

Wilt u tussentijds uw hypotheek aanpassen? Bijvoorbeeld uw hypotheekrente wijzigen, extra aflossen of uw hypotheekvorm aanpassen? Dan zijn dit de documenten die u daarvoor nodig heeft.
 

Dienstverleningsdocument en Algemene voorwaarden

Weten wat we precies voor u doen? En welke producten, diensten en services u van ons kunt verwachten? Lees onze Algemene voorwaarden en ons Dienstverleningsdocumenten. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Beste hypotheekverstrekker 2021

ABN AMRO heeft de Gouden Lotus Award gewonnen voor de beste hypotheekverstrekker van 2021. Ontdek ook de voordelen van een hypotheek bij ABN AMRO.

Persoonlijke en deskundig adviseur

Onze adviseurs helpen u graag. Vanaf het adviesgesprek begeleidt een persoonlijke adviseur u tijdens het hele proces.

Online hypotheek beheren

Ook na het afsluiten heeft u controle: via de beveiligde 'Mijn Hypotheek' omgeving in Internet Bankieren bekijkt en wijzigt u zelf makkelijk uw hypotheek.