Uw huis verduurzamen

Wat levert het u mogelijk op?

Wilt u duurzaam verbouwen? Bijvoorbeeld omdat u wilt besparen op uw energierekening? Of omdat u waarde wilt toevoegen aan uw huis? Lees meer over de keuzes die u heeft. En kijk hoe anderen hun huis verduurzaamden.
waarde woning verhogen met duurzame verbouwing

Lager energielabel steeds belangrijker

Een lager energielabel wordt steeds belangrijker bij de verkoop van huizen. Uw huis verduurzamen kan dan ook een goede investering zijn. Het kan meer rendement opleveren dan de huidige spaarrente. Een zuinige woning betekent een mogelijk lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot.
verbouwen? Doe het meteen duurzaam

Verbouwen? Doe het gelijk duurzaam

Gaat u verbouwen? Een goed moment om uw huis te isoleren. Of te kiezen voor andere duurzame maatregelen. Uw spaargeld gebruiken is meestal het voordeligst. En het levert u vaak meer op dan de rente op uw spaarrekening. U kunt ook geld lenen met een hypotheek of persoonlijke lening. Uiteraard moet u een lening wel terugbetalen. Ook als uw energiebesparing lager uitvalt. 

Hoe kunt u verduurzamen?

Isolatie

Een duurzame verbouwing hoeft niet ingrijpend te zijn. Eenvoudige aanpassingen kunnen heel goed werken. Denk aan isolatie. Vooral spouwmuurisolatie is een redelijk eenvoudige ingreep. Alles gebeurt buitenshuis, dus u zit niet in de rommel.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen wekt u zelf duurzame energie op. Met 10 zonnepanelen zou u elk jaar zo'n 550 kunnen besparen (bron: Milieucentraal.nl ). En de 21% btw die u betaalt voor de aanschaf en installatie kunt u terugvragen bij de belastingdienst.

Warmtepomp

Met een warmtepomp gebruikt u 60% minder gas dan met een cv-ketel. U kunt mogelijk dus besparen op uw energierekening. En het is heel duurzaam, want u gebruikt minder fossiele brandstoffen om uw huis te verwarmen en koelen.

Zo verduurzaamden zij hun woning

Verbouwing meefinancieren in uw hypotheek

Welke verbouwingen aan uw huis kunt u terugverdienen?

Waar moet ik beginnen als ik wil verduurzamen?

Huiseigenaren met duurzame oplossingen

Nico halveerde zijn energierekening

Paul bespaart elk jaar € 4.000

Rob wekt meer energie op dan hij verbruikt

Marga liet 14 zonnepanelen plaatsen

Geert liet zijn huis isoleren

Robin: "Gasrekening van € 0"

Dankzij energiebesparing sneller hypotheek aflossen

Guido plaatste 25 zonnepanelen

Meer weten over duurzaam wonen?

Laat u inspireren en informeren door onze artikelen over duurzaam en energiezuinig wonen.

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Beste hypotheekverstrekker 2021

ABN AMRO heeft de Gouden Lotus Award gewonnen voor de beste hypotheekverstrekker van 2021. Ontdek ook de voordelen van een hypotheek bij ABN AMRO.

Persoonlijke en deskundig adviseur

Onze adviseurs helpen u graag. Vanaf het adviesgesprek begeleidt een persoonlijke adviseur u tijdens het hele proces.

Online hypotheek beheren

Ook na het afsluiten heeft u controle: via de beveiligde 'Mijn Hypotheek' omgeving in Internet Bankieren bekijkt en wijzigt u zelf makkelijk uw hypotheek.