Vader staat met dochter achter de toonbank van hun bakkerij

Kennis van zaken

Bij ABN AMRO denken we graag mee over de uitdagingen van uw bedrijf. Met onze kennis, expertise en producten zorgen we ervoor dat u weer verder kunt.

In deze onvoorspelbare tijden denken we graag mee over de uitdagingen van uw bedrijf

Zakelijk financieren

Bekijk alle mogelijkheden van zakelijk financieren. Duidelijk, persoonlijk en deskundige service, daarom zakelijk financieren bij ABN AMRO.

Ons kennisplatform Insights

Op Insights vindt u sectorinformatie, trends en columns. Ook biedt ons kennisplatform tips voor ondernemers en leest u er alles over veilig zakendoen.

Ondernemen in onzekere tijden

Voor ondernemers en consumenten zijn het onzekere tijden. Welke kant gaat de economie op? Zaken als de inflatie, de stikstofcrisis, de energieprijs en het personeelstekort houden veel mensen bezig.

Ondernemersuitdagingen

Ondernemers hebben in de huidige tijd andere vragen en uitdagingen. We hebben een aantal van deze vragen verzameld en beantwoord vanuit onze expertise.

Ik lees bijna dagelijks over de wereldwijde rente-ontwikkelingen, maar wat betekent dit nou voor mij?

De ondernemersuitdaging van vandaag


Onze experts volgen de renteschommelingen en ingrepen van centrale banken en geven u er duiding bij. Bijvoorbeeld in de FX Weekly en andere artikelen van het Economisch Bureau. Zo weet u wat dit voor u kan betekenen.

Meer voor ondernemers

Inspirerende ondernemersverhalen

Bent u benieuwd naar echte verhalen van andere ondernemers? Lees hoe zij hun ideeën hebben vormgegeven, voor hun business oplossingen hebben bedacht en deze toepassen in de praktijk.

Sectorprognoses

Onze sectorprognoses bieden een meerjarige vooruitblik in diverse sectoren. Actuele thema's en trends zoals brexit, digitalisering, duurzaamheid en de energietransitie komen aan bod.

Ondernemen en uw privésituatie

Onze specialisten vertellen u graag meer over vermogensopbouw, pensioenen en hypotheken. Dan kunt u zich focussen op ondernemen.

Veelgestelde vragen

Het ligt eraan voor welk doel u een zakelijke financiering nodig heeft, en hoeveel het is. Er zijn veel mogelijkheden, zoals een zakelijke lening, zakelijk krediet, lease, of een duurzame lening. Voor leningen tot € 250.000 helpen onze adviseurs u telefonisch. Leningen vanaf € 250.000 bespreken we graag met u in een persoonlijke afspraak via Beeldbankieren.

Alle informatie vindt u op Zakelijke Financiering.

Het scheelt een hoop administratieve rompslomp als u alle zakelijke inkomsten en uitgaven via één zakelijke rekening beheert. Met een betaalpakket met zakelijke rekening en bedrijfspas bent u al een heel eind. Daarna is het een kwestie van bijhouden.

ABN AMRO heeft drie verschillende zakelijke betaalpakketten. Kijk eens welk zakelijk betaalpakket het beste bij u past.

Het Economisch Bureau van ABN AMRO schrijft dagelijks over ontwikkelingen in de macro-economie. Er is een sterke focus op de Nederland, maar ook de eurozone, de VS en China worden op de voet gevolgd. Ook schrijven ze over de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Volg de publicaties van het Economisch Bureau

Goede mensen maken het verschil voor uw onderneming. Het is belangrijk dat zij zo goed mogelijk gefaciliteerd worden. Kijk eens verder dan alleen het salaris. Uit onderzoek blijkt dat sfeer, leuke collega’s en de groeimogelijkheden net zo belangrijk zijn. Daar valt vaak veel te winnen.

Lees maar eens wat sector banker Han Mesters schrijft over Human Capital.

De exacte kosten verschillen per financiering. De kosten van een financiering bestaan altijd uit rente en provisie, plus het afbetalen van de financiering zelf. Dit samen noemen we de financieringslasten. Aan de hand van enerzijds uw situatie, kasstromen en financieringsdoel en anderzijds het kredietrisico maakt de bank met u afspraken over de looptijd en de kredietvoorwaarden. Vervolgens bepalen met name de looptijd van het krediet, de hoogte van het krediet en het afgesproken aflosschema, de hoogte van de periodieke aflossing.

Bekijk de video met uitleg of lees alles over financieringslasten

Er zijn ook andere opties. Denk aan zakelijke lease, financiering door beleggers, of bijvoorbeeld een onderhandse lening bij familie of vrienden. Bij een onderhandse lening is het wel belangrijk dat er goede afspraken gemaakt worden. Daar hebben we een gratis modelcontract voor opgesteld.

Download het modelcontract en lees alles over overige financieringen

Het is belangrijk om inzicht te hebben in belangrijke financiële situaties en vraagstukken. Hoeveel heeft u mogelijk te besteden na uw pensioen? Hoe kan uw inkomen en vermogen zich ontwikkelen? Bespreek uw huidige situatie en toekomstwensen met een adviseur en ontvang een overzichtelijk rapport.

Alles over financieel inzicht

Op het eerste oog staat de economie er nog goed voor, maar de relatieve rust lijkt stilte voor de storm. De industrie, de sector leisure, de winkelbranche, de voedingssector en de bouw krijgen later dit jaar een aantal economische schokken te verwerken. Prijzen voor grondstoffen en energie zijn zeer hoog, de rente stijgt snel, het consumentenvertrouwen is sterk verslechterd en er staan nog coronaschulden op de balans.

Hierover leest u alles op ABN AMRO Insights: artikelen, analyses en rapporten van onze sectoreconomen en sector experts.

Een mogelijkheid is ABN AMRO lease. Daarmee kunt u nu de nodige investeringen doen in uw bedrijf zonder uw hele financiële speelruimte op te geven.

Ga naar zakelijke lease

Onze experts volgen de renteschommelingen en ingrepen van centrale banken en geven u er duiding bij. Bijvoorbeeld in de FX Weekly en andere artikelen van het Economisch Bureau. Zo weet u wat dit voor u kan betekenen.

Lees de artikelen

Goed dat u aan de bel trekt. Overzicht houden in deze onvoorspelbare tijden kan knap lastig zijn. Daarom bieden we hulp aan ondernemers om weer grip te krijgen op hun financiële situatie.

Bekijk de oplossingen

De nieuwsbrief van ruim 45.000 ondernemers

Kies zelf welke sectoren en cybersecurity thema's u wilt volgen.