Verzekeringscheck samenwonen

Samenwonen of trouwen

Regel het samen

Gaat u samenwonen of trouwen? Vergeet dan niet uw verzekeringen te regelen. Zeker als u en uw partner dezelfde verzekeringen hebben. Vaak heeft u er samen maar één nodig en kunt u besparen op de premie. En misschien heeft u ook nieuwe verzekeringen nodig. Bijvoorbeeld als u een huis gaat kopen.
 

Opstalverzekering

Samenwonen in een koopwoning? Dan heeft u een opstalverzekering (woonhuisverzekering) nodig. Hiermee verzekert u schade aan uw huis en spullen die in en aan uw huis vastzitten. Als u of uw partner een ander koophuis achterlaat, kunt u de opstalverzekering van het oude huis aanpassen. Heeft u allebei een opstalverzekering? Kies er dan een en zeg de ander op. Daarmee bespaart u op uw premie.

Aansprakelijkheidsverzekering

De Aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade die u of een gezinslid per ongeluk veroorzaakt bij anderen. En waarvoor u volgens de wet aansprakelijk bent. Heeft u allebei een aansprakelijkheidsverzekering? Kies er dan een en zeg de ander op. Daarmee bespaart u op uw premie.

Inboedelverzekering

De Inboedelverzekering verzekert uw inboedel tegen schade door brand, diefstal en storm. Heeft u allebei een inboedelverzekering? Kies er dan een en zeg de ander op. Daarmee bespaart u op uw premie.

Uw Inboedelverzekering uitbreiden

Samenwonen kan ook een moment zijn om uw inboedelverzekering uit te breiden met een buitenshuisdekking. Hiermee zijn bijvoorbeeld laptops, smartphones en een sportuitrusting ook buiten de deur verzekerd. U kunt een buitenshuisdekking telefonisch of op kantoor afsluiten. Met de mobiele apparaten dekking zijn uw mobiele telefoon, tablet, laptop en smartwatch allrisk verzekerd bij onder andere vallen, stoten of diefstal in Nederland. Zowel binnen als buiten uw huis. Tot € 7.500 per gebeurtenis.

Doorlopende Reisverzekering

Gaat u vaak lekker even weg? Een stedentrip, op vakantie of een hotelovernachting in eigen land? Met de Doorlopende Reisverzekering verzekert u al uw trips en vakanties het hele jaar door. Heeft u allebei een doorlopende reisverzekering? Dan kunt u die gewoon aanhouden. Maar vaak is het voordeliger om samen één verzekering te nemen. Pas dan de gezinssamenstelling van uw reisverzekering aan.

Uw Doorlopende Reisverzekering uitbreiden

Als u toch met de reisverzekering bezig bent, kijk dan meteen even of uw dekkingen nog bij u passen. Misschien heeft u dekking voor geneeskundige kosten of werelddekking nodig als u buiten Europa reist.

Autoverzekering

Zit u vaker met meer personen in de auto? Overweeg dan een Ongevallen inzittendenverzekering. Stel dat er iets gebeurt en de persoon in uw auto raakt blijvend invalide of erger. Dan ontvangt u één keer een vooraf afgesproken bedrag. Verzekert u een tweede auto mee? Dan krijgt u dezelfde No-claimkorting als voor uw eerste auto.

Rechtsbijstandsverzekering

Als u allebei een rechtsbijstandverzekering heeft, kan het voordeliger zijn om samen één verzekering te nemen. Heeft u allebei nog geen rechtsbijstandverzekering? Dan is dit misschien een goed moment om deze af te sluiten. Zo bent u verzekerd van juridische hulp en advies als u een conflict krijgt.