Rechtsbijstandverzekering
Rechtsbijstand verzekering

Rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstand verzekering

 • Kies zelf waar u voor verzekerd wilt zijn
 • Lage kosten, geen eigen risico
 • 24/7 advies van ARAG-juristen

24/7 verzekerd van juridische hulp

Stel, u wilt juridische maatregelen nemen. Bijvoorbeeld omdat u een conflict heeft op uw werk, met uw buren of in het verkeer. Dan kunnen de kosten hoog oplopen. Met rechtsbijstand staat u er niet alleen voor. En het scheelt een hoop in de kosten. Een rechtsbijstandverzekering kost per jaar namelijk bijna hetzelfde als juridische hulp per uur. Met onze persoonlijke ABN AMRO Schade Service nemen we u een hoop gedoe uit handen. Klanten waarderen onze schadeafhandeling dan ook met een 8,1. (Klanttevredenheidsonderzoek 2020 door Expoints B.V.). 

man denkt na over corona

Het coronavirus en uw rechtsbijstandverzekering

Voor de rechtsbijstandverzekering werken we samen met ARAG. Op dit moment ziet ARAG conflicten die zijn ontstaan door de coronacrisis niet langer als onvoorzien. Juridische bijstand wordt in het algemeen alleen vergoed bij conflicten die zijn ontstaan uit onvoorziene gebeurtenissen. Voor conflicten die ontstaan door het coronavirus krijgt u bij een nieuwe verzekering daarom geen vergoeding.

best getest consumentenbond mei 2021

Beste uit de test van Consumentenbond

We zijn best een beetje trots, onze rechtsbijstandverzekering komt namelijk als beste uit de test . Bijvoorbeeld omdat u bij ons uw verzekering zelf flexibel kunt samenstellen. Zo bent u alleen verzekerd voor wat u écht nodig heeft.

Vijfde jaar op rij 5 sterren van MoneyView voor de voorwaarden

Kies zelf hoe u bent verzekerd

Bij ABN AMRO kiest u zelf waarvoor u verzekerd wilt zijn. Zo houden we de kosten laag, maar de kwaliteit van de juridische hulp hoog. Lees hieronder meer over de dekkingen. Of bereken uw premie.
icoon

Verkeer

icoon

Consument en wonen

icoon

Medisch, familie en mediation bij echtscheiding

icoon

Werk en inkomen

icoon

Pensioen en sociale zekerheid

icoon

Fiscaal en vermogen

Flight claim

Flight claim: als uw vlucht is vertraagd of geannuleerd

Is uw vlucht vertraagd of geannuleerd? Gebruik dan de Flight Claim. Deze krijgt u standaard bij uw rechtsbijstandverzekering. Met de Flight Claim kijkt een jurist van ARAG of u recht heeft op een vergoeding. Heeft u de module Consument en Wonen? Dan wordt uw zaak kosteloos behandeld en gaat ARAG Flight Claim voor u naar de rechter als het nodig is.

Bereken direct uw premie

Kies zelf uw dekking

Lage premie

Geen eigen risico

Meer informatie en voorwaarden

Voor wie?

De ABN AMRO Rechtsbijstandverzekering is voor iedere particuliere klant van ABN AMRO die in Nederland woont. Wilt u deze verzekering afsluiten? Dan heeft u een ABN AMRO betaalrekening nodig. Van deze rekening betaalt u de premie voor de verzekering. 

Met de ABN AMRO Rechtsbijstandverzekering zijn uw partner en kinderen meeverzekerd. Ook als uw kinderen voltijd studeren en op kamers wonen. Bent u alleenstaand? Dan betaalt u minder premie.

Maximale vergoedingen bij schade

Algemeen:

 • Er geldt een maximumvergoeding van € 50.000 bij externe kosten (andere kosten die niet door ARAG gemaakt worden)
 • Er geldt een maximaal voorschot van € 52.500 door ARAG als een (buitenlandse) overheid een waarborgsom vraagt
 • Kiest u zelf een jurist of advocaat bij een gerechtelijke of administratieve procedure (ook wel Vrije Advocaat Keuze genoemd), dan is de maximum vergoeding € 6.000
 • Kiest u zelf een externe rechtshulpverlener voor een procedure waarbij het niet wettelijk verplicht is om een jurist of advocaat in te schakelen? Dan is de maximumvergoeding € 6.000. Als ARAG de zaak zelf behandelt geldt er geen maximum.

Verkeer: 
Er geldt een maximumvergoeding van € 50.000 voor externe kosten bij verkeerszaken in de Europese Unie, Zwitserland en Noorwegen. Let op: buiten deze gebieden geldt een maximum van € 10.000.

Werk & inkomen: 
De maximumvergoeding voor externe kosten bij arbeidsrechtelijke geschillen als statutair directeur is € 15.000.

Medisch, familie en mediation bij echtscheiding 
De maximale vergoeding voor de kosten van een mediator is € 3.000.

Fiscaal en Vermogen 
De maximale vergoeding voor andere kosten dan die van de juridische specialisten is € 6.000. Dit geldt voor een conflict binnen Nederland met een bevoegde vermogensbeheerder voor vermogensbeheer of een contract dat er mee te maken heeft.

Kijk op uw polis voor een volledig overzicht van de maximale vergoedingen.

Corona en vouchers
Door het coronavirus zijn veel vakanties en vluchten geannuleerd. Ook zitten veel reizigers in onzekerheid of hun vakantie nog wel doorgaat. Geld terugkrijgen is niet altijd mogelijk en veel bedrijven komen daarom met andere oplossingen, zoals vouchers. Maar wat zijn nu de rechten van de consument in deze situatie? Doe de vouchercheck  bij ARAG, onze partner van rechtsbijstandverzekeringen.

Wat is niet verzekerd?

U bent niet verzekerd bij conflicten:

 • Die u had kunnen voorzien, bijvoorbeeld een ruzie na een scheiding
 • die zijn ontstaan voordat de verzekering inging
 • waarbij het belang minder dan € 150 is. Deze voorwaarde geldt alleen voor het onderdeel 'Consument en Wonen' en geldt niet voor conflicten over letselschade
 • die u heeft als verhuurder van uw woning. Let op: dit geldt niet voor het verhuren van een kamer in de eigen woning voor eigen gebruik in Nederland met een huurcontract van minimaal 1 jaar

Kijk voor een volledig overzicht in de voorwaarden .

Kosten

Premie 

Bereken makkelijk online uw premie van de ABN AMRO Rechtsbijstandverzekering. 

Provisie 

ABN AMRO Bank N.V. bemiddelt voor particuliere klanten in schadeverzekeringsproducten van ABN AMRO Schadeverzekering N.V. Voor deze bemiddeling krijgen we een vergoeding van 20% van de premie. Lees meer over onze dienstverlening: Informatieblad Schadeverzekeringen

Pakketkorting

U krijgt tot 5% pakketkorting als u 3 of meer verzekeringen bij ABN AMRO heeft.

Administratiekosten

Is dit de eerste ABN AMRO schadeverzekering die u afsluit? Dan betaalt u € 0,69 (inclusief assurantiebelasting) voor het afschrijven van de premie. Dat kan per maand of per jaar zijn. Heeft u al andere ABN AMRO schadeverzekeringen? Dan betaalt u niet opnieuw administratiekosten. 

Poliskosten

U krijgt één polis per verzekering. U betaalt voor deze verzekering geen poliskosten.

Assurantiebelasting 

Over de premie van de ABN AMRO Aansprakelijkheidsverzekering en de kosten betaalt u assurantiebelasting van 21%. U ziet dit terug in uw premieberekening.

Juridisch advies bij een conflict

Bel met ARAG voor juridisch advies 

Denkt u dat u betrokken raakt bij een juridisch conflict? Of dat u juridische hulp nodig heeft? Bel dan met het Servicecenter van ARAG op telefoonnummer 033 - 434 24 70. Dit nummer is op werkdagen bereikbaar van 08.30 uur tot 16.30 uur. Buiten kantoortijden wordt u doorverbonden naar de alarmcentrale van ARAG.

Conflict niet verzekerd? Toch juridisch advies met ARAG Legal service

Of u er nou voor verzekerd bent of niet, u kunt als verzekerde altijd juridisch advies vragen voor:

 • bemiddeling tussen u en een persoon of instantie (eenmalige bemiddelingskosten)
 • doorverwijzing naar een extern deskundige (verlaagd tarief) 

Neem eerst contact op met ARAG als u zelf een advocaat in wilt schakelen. De rechtsbijstandverzekering is een naturapolis. Dit betekent dat de verzekeraar zorgt voor juridische bijstand. U kunt dus niet zonder overleg met ARAG een advocaat inschakelen en daarna de rekeningen doorsturen om een vergoeding te krijgen.

Mag ik zelf een advocaat kiezen?

Kiest u na overleg met ARAG zelf een advocaat in een gerechtelijke of administratieve procedure? En is het niet wettelijk verplicht dat u zich door een advocaat laat vertegenwoordigen? Dan zijn de kosten gedekt tot € 6.000 per gebeurtenis.

Bij verplichte jurist of advocaat 

Moet u een procedure voeren waarbij u wettelijk verplicht bent om een jurist of advocaat in te schakelen? Overleg dan eerst met ARAG en kies daarna zelf een jurist of advocaat. ARAG neemt dan contact op met de jurist of advocaat. U krijgt de kosten gedekt tot maximaal € 50.000.

Bij niet-verplichte jurist of advocaat

Wilt u juridische hulp en bent u bij de procedure niet wettelijk verplicht om een jurist of advocaat in te schakelen? Dan kunt u zelf de jurist/advocaat uitkiezen of gebruikmaken van een jurist/advocaat die uitgekozen is door ARAG. 

Maakt u gebruik van een jurist/advocaat die door ARAG is uitgekozen? Dan zijn de kosten gedekt tot € 50.000.

Wanneer gaat de verzekering in?

U kiest zelf de ingangsdatum. De verzekering gaat in nadat de verzekeraar uw aanvraag heeft geaccepteerd. Vanaf dat moment kunt u de ABN AMRO Rechtsbijstandverzekering inzetten als u een conflict heeft of als een conflict dreigt te ontstaan. Lopende conflicten of conflicten die u bij het afsluiten van de verzekering kunt zien aankomen, zijn niet gedekt.

Binnen 14 dagen nadat u de verzekering heeft afgesloten kunt u deze kosteloos annuleren. Stuur de polis (zonder postzegel) terug naar:

ABN AMRO Verzekeringen

Antwoordnummer 9000

8000 VB Zwolle

Verzekeringskaart

Wilt u de meest relevante dekkingsinformatie zien? Bekijk dan de verzekeringskaart. Deze is opgesteld volgens de Europese richtlijnen. Zo heeft u een handig overzicht dat u helpt om verzekeringen te vergelijken.

Meer informatie en voorwaarden

Voor wie?

De ABN AMRO Rechtsbijstandverzekering is voor iedere particuliere klant van ABN AMRO die in Nederland woont. Wilt u deze verzekering afsluiten? Dan heeft u een ABN AMRO betaalrekening nodig. Van deze rekening betaalt u de premie voor de verzekering. 

Met de ABN AMRO Rechtsbijstandverzekering zijn uw partner en kinderen meeverzekerd. Ook als uw kinderen voltijd studeren en op kamers wonen. Bent u alleenstaand? Dan betaalt u minder premie.

Maximale vergoedingen bij schade

Algemeen:

 • Er geldt een maximumvergoeding van € 50.000 bij externe kosten (andere kosten die niet door ARAG gemaakt worden)
 • Er geldt een maximaal voorschot van € 52.500 door ARAG als een (buitenlandse) overheid een waarborgsom vraagt
 • Kiest u zelf een jurist of advocaat bij een gerechtelijke of administratieve procedure (ook wel Vrije Advocaat Keuze genoemd), dan is de maximum vergoeding € 6.000
 • Kiest u zelf een externe rechtshulpverlener voor een procedure waarbij het niet wettelijk verplicht is om een jurist of advocaat in te schakelen? Dan is de maximumvergoeding € 6.000. Als ARAG de zaak zelf behandelt geldt er geen maximum.

Verkeer: 
Er geldt een maximumvergoeding van € 50.000 voor externe kosten bij verkeerszaken in de Europese Unie, Zwitserland en Noorwegen. Let op: buiten deze gebieden geldt een maximum van € 10.000.

Werk & inkomen: 
De maximumvergoeding voor externe kosten bij arbeidsrechtelijke geschillen als statutair directeur is € 15.000.

Medisch, familie en mediation bij echtscheiding 
De maximale vergoeding voor de kosten van een mediator is € 3.000.

Fiscaal en Vermogen 
De maximale vergoeding voor andere kosten dan die van de juridische specialisten is € 6.000. Dit geldt voor een conflict binnen Nederland met een bevoegde vermogensbeheerder voor vermogensbeheer of een contract dat er mee te maken heeft.

Kijk op uw polis voor een volledig overzicht van de maximale vergoedingen.

Corona en vouchers
Door het coronavirus zijn veel vakanties en vluchten geannuleerd. Ook zitten veel reizigers in onzekerheid of hun vakantie nog wel doorgaat. Geld terugkrijgen is niet altijd mogelijk en veel bedrijven komen daarom met andere oplossingen, zoals vouchers. Maar wat zijn nu de rechten van de consument in deze situatie? Doe de vouchercheck  bij ARAG, onze partner van rechtsbijstandverzekeringen.

Wat is niet verzekerd?

U bent niet verzekerd bij conflicten:

 • Die u had kunnen voorzien, bijvoorbeeld een ruzie na een scheiding
 • die zijn ontstaan voordat de verzekering inging
 • waarbij het belang minder dan € 150 is. Deze voorwaarde geldt alleen voor het onderdeel 'Consument en Wonen' en geldt niet voor conflicten over letselschade
 • die u heeft als verhuurder van uw woning. Let op: dit geldt niet voor het verhuren van een kamer in de eigen woning voor eigen gebruik in Nederland met een huurcontract van minimaal 1 jaar

Kijk voor een volledig overzicht in de voorwaarden .

Kosten

Premie 

Bereken makkelijk online uw premie van de ABN AMRO Rechtsbijstandverzekering. 

Provisie 

ABN AMRO Bank N.V. bemiddelt voor particuliere klanten in schadeverzekeringsproducten van ABN AMRO Schadeverzekering N.V. Voor deze bemiddeling krijgen we een vergoeding van 20% van de premie. Lees meer over onze dienstverlening: Informatieblad Schadeverzekeringen

Pakketkorting

U krijgt tot 5% pakketkorting als u 3 of meer verzekeringen bij ABN AMRO heeft.

Administratiekosten

Is dit de eerste ABN AMRO schadeverzekering die u afsluit? Dan betaalt u € 0,69 (inclusief assurantiebelasting) voor het afschrijven van de premie. Dat kan per maand of per jaar zijn. Heeft u al andere ABN AMRO schadeverzekeringen? Dan betaalt u niet opnieuw administratiekosten. 

Poliskosten

U krijgt één polis per verzekering. U betaalt voor deze verzekering geen poliskosten.

Assurantiebelasting 

Over de premie van de ABN AMRO Aansprakelijkheidsverzekering en de kosten betaalt u assurantiebelasting van 21%. U ziet dit terug in uw premieberekening.

Juridisch advies bij een conflict

Bel met ARAG voor juridisch advies 

Denkt u dat u betrokken raakt bij een juridisch conflict? Of dat u juridische hulp nodig heeft? Bel dan met het Servicecenter van ARAG op telefoonnummer 033 - 434 24 70. Dit nummer is op werkdagen bereikbaar van 08.30 uur tot 16.30 uur. Buiten kantoortijden wordt u doorverbonden naar de alarmcentrale van ARAG.

Conflict niet verzekerd? Toch juridisch advies met ARAG Legal service

Of u er nou voor verzekerd bent of niet, u kunt als verzekerde altijd juridisch advies vragen voor:

 • bemiddeling tussen u en een persoon of instantie (eenmalige bemiddelingskosten)
 • doorverwijzing naar een extern deskundige (verlaagd tarief) 

Neem eerst contact op met ARAG als u zelf een advocaat in wilt schakelen. De rechtsbijstandverzekering is een naturapolis. Dit betekent dat de verzekeraar zorgt voor juridische bijstand. U kunt dus niet zonder overleg met ARAG een advocaat inschakelen en daarna de rekeningen doorsturen om een vergoeding te krijgen.

Mag ik zelf een advocaat kiezen?

Kiest u na overleg met ARAG zelf een advocaat in een gerechtelijke of administratieve procedure? En is het niet wettelijk verplicht dat u zich door een advocaat laat vertegenwoordigen? Dan zijn de kosten gedekt tot € 6.000 per gebeurtenis.

Bij verplichte jurist of advocaat 

Moet u een procedure voeren waarbij u wettelijk verplicht bent om een jurist of advocaat in te schakelen? Overleg dan eerst met ARAG en kies daarna zelf een jurist of advocaat. ARAG neemt dan contact op met de jurist of advocaat. U krijgt de kosten gedekt tot maximaal € 50.000.

Bij niet-verplichte jurist of advocaat

Wilt u juridische hulp en bent u bij de procedure niet wettelijk verplicht om een jurist of advocaat in te schakelen? Dan kunt u zelf de jurist/advocaat uitkiezen of gebruikmaken van een jurist/advocaat die uitgekozen is door ARAG. 

Maakt u gebruik van een jurist/advocaat die door ARAG is uitgekozen? Dan zijn de kosten gedekt tot € 50.000.

Wanneer gaat de verzekering in?

U kiest zelf de ingangsdatum. De verzekering gaat in nadat de verzekeraar uw aanvraag heeft geaccepteerd. Vanaf dat moment kunt u de ABN AMRO Rechtsbijstandverzekering inzetten als u een conflict heeft of als een conflict dreigt te ontstaan. Lopende conflicten of conflicten die u bij het afsluiten van de verzekering kunt zien aankomen, zijn niet gedekt.

Binnen 14 dagen nadat u de verzekering heeft afgesloten kunt u deze kosteloos annuleren. Stuur de polis (zonder postzegel) terug naar:

ABN AMRO Verzekeringen

Antwoordnummer 9000

8000 VB Zwolle

Verzekeringskaart

Wilt u de meest relevante dekkingsinformatie zien? Bekijk dan de verzekeringskaart. Deze is opgesteld volgens de Europese richtlijnen. Zo heeft u een handig overzicht dat u helpt om verzekeringen te vergelijken.