autoverzekering berekenen

Auto­verzekering berekenen

 • Kies zelf wat u verzekert
 • Dagelijks aanpassen
 • Persoonlijke hulp bij schade

Zo werkt autoverzekering berekenen

icoon
icoon
Geld lenen voor een auto
icoon

Bereken uw premie

U kunt de premie van uw autoverzekering berekenen binnen een minuut met een paar simpele gegevens over u en uw auto.

icoon

Tevreden met uw keuze?

Pak uw meldcode en kilometerstand erbij en sluit de verzekering af. De meldcode vindt u op het kentekenbewijs.

Geld lenen voor een auto

Direct verzekerd

Alles doorgegeven? Dan bent u klaar om uw autoverzekering af te sluiten. U kunt de verzekering direct laten ingaan of op een later moment. Veel veilige kilometers!

Autoverzekering berekenen en afsluiten

U kiest zelf wat u wel en niet verzekert en wanneer de verzekering ingaat. Dekking aanpassen? Geen probleem, dat kan dagelijks. En heeft u toch een keer schade? Geen paniek. Met de ABN AMRO Schade Service hoeft u de schade alleen te melden. En dan regelen wij de rest. Zo kunt u snel weer veilig de weg op.

twee mannen kijken naar auto's

Welke autoverzekering heb ik nodig?

U kiest zelf welke dekking het beste bij u past. Als u een auto heeft, dan moet u een WA-dekking afsluiten. Dit is een wettelijke aansprakelijkheidsdekking. Deze dekking vergoedt schade als u aansprakelijk bent voor schade die u met uw auto veroorzaakt aan anderen, waarvoor u verantwoordelijk bent. Met de dekking WA Beperkt Casco bent u ook verzekerd voor andere schades. Bijvoorbeeld ruitschade en inbraakschade. Wilt u verzekerd zijn als u zelf schade rijdt aan uw auto? Bereken dan uw premie voor een autoverzekering met WA Volledig Casco dekking. Dit noemen we ook wel allrisk.

man en vrouw kijken onder motorkap auto

Aanvullende dekkingen

Met de aanvullende dekkingen heeft u net wat meer zekerheid. Kies bij het afsluiten bijvoorbeeld voor een inzittendenverzekering of de handige pechhulp. Bij het berekenen van de premie voor uw autoverzekering kunt u de aanvullende dekkingen direct bekijken en simpel toevoegen. U kunt deze op elk moment weer aanpassen of opzeggen.

Veelgestelde vragen

Benieuwd wat een autoverzekering per maand kost? Bereken de premie voor uw autoverzekering binnen een minuut met het invullen van een paar simpele gegevens.

 1. Vul uw kenteken in
 2. Vul het aantal kilometers in dat u per jaar rijdt
 3. Geef aan wie de hoofdbestuurder is
 4. Vul de volgende gegevens in: geboortedatum, postcode, schadevrije jaren en ingangsdatum van de verzekering
 5. Kies uw dekking: WA, WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco (allrisk)
 6. De premie voor uw autoverzekering wordt berekend

Als u een autoverzekering afsluit bij ABN AMRO krijgt u een premie op maat. De premie van uw autoverzekering hangt af van uw: 

 • Auto 
 • Gekozen (aanvullende) dekking(en) 
 • Leeftijd 
 • Woonplaats 
 • Schadevrije jaren 
 • Gereden kilometers (per jaar)

Het berekenen van de premie van uw autoverzekering kost u helemaal niets. Bij een premieberekening ziet u direct wat de bijkomende kosten zijn. 

Weet u uw kenteken (nog) niet? Geen probleem! We hebben dan informatie over de auto nodig om u een indicatie te geven van uw premie. Bijvoorbeeld merk, model, bouwjaar, transmissie en brandstof. Let op: u kunt de autoverzekering pas afsluiten als u uw kenteken weet.

Heeft uw ruit sterallures? Is er in de storm een tak op uw auto gewaaid? Balen! Op zulke momenten komt een autoverzekering met Beperkt- of Volledig Cascodekking goed van pas. Met de ABN AMRO Schade Service hoeft u de schade alleen te melden en dan regelen wij de rest. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de afhandeling. Schade is ten slotte al erg genoeg. Heeft u een WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco dekking? Dan vervalt ook uw eigen risico van € 150 per gebeurtenis als u de schade laat herstellen via de ABN AMRO Schade Service. Bij ruitvervanging verlagen we het eigen risico met € 75.

Liever eerst even de kleine lettertjes lezen voor u de premie van uw autoverzekering berekent? Bekijk de  voorwaarden .