Altijd de baas over je geld

Met de ABN AMRO app

Heb jij de ABN AMRO app? Dan heb jij een goed middel in handen om de baas te blijven over je eigen geld. Want als jij een beetje smart met die app omgaat dan ben je altijd in controle. Lees hieronder hoe je dat doet.

 

Eerst even oefenen met je ouders

Tja, daar zit je misschien niet meteen op te wachten, maar het is toch wel slim om eerst even te oefenen met de ABN AMRO app. Maar je ouders kunnen je rekening ook zo instellen dat je bijvoorbeeld eerst alleen kunt kijken maar nog geen geld kunt overboeken. Je kunt bijvoorbeeld ook eerst een paar keer met je ouders samen online iets kopen. Met jouw eigen geld van jouw eigen rekening.  


Laat je ouders anders eerst hier even naar kijken, we hebben wat handige artikelen over dit onderwerp.

Stel betaalalerts in

Wil jij een seintje krijgen als je zakgeld binnen is, of je loon is betaald? Stel dan gratis betaalalerts in. Hiermee krijg je een berichtje op je telefoon zodra als er iets op je rekening verandert. 

Blijf de baas over je eigen geld

Je wilt natuurlijk niet dat vreemden er met je geld vandoor gaan. Wees daarom een echte baas en waak goed over je geld. Dat doe je bijvoorbeeld door op de volgende dingen te letten.

1. Berg je persoonlijke gegevens voor online bankieren goed op en deel ze nooit met anderen 

2. Kies een moeilijke toegangscode, en deel ook die met niemand

3. Reageer nooit op mailtjes, sms'jes, Whatsapp berichten of belletjes waarin naar je inloggegevens wordt gevraagd! De bank zal jouw persoonlijke gegevens nooit opvragen.

-

Word geen geldezel

Criminelen die geld verdienen met bijvoorbeeld oplichting en phishing zijn altijd opzoek naar bankrekeningen. Daar willen ze bijvoorbeeld geld op laten storten van hun slachtoffers. Ze hebben dan ook best wat geld over voor het ‘lenen’ van jouw bankgegevens, je pinpas of pincode. Lees waarom jij hier nooit aan mee moet doen.