Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

vrouw aan tafel met mobiel in handen

Dit zijn de kosten van beleggen

En het effect op het rendement

U belegt om mogelijk rendement te krijgen op uw investeringen. Maar u moet ook rekening houden met de kosten van beleggen. Op deze pagina leggen wij uit welke soorten kosten van beleggen er zijn.

Kosten die u betaalt aan ABN AMRO

Tandwiel

Servicekosten

Dit zijn kosten voor de administratie van uw beleggingsportefeuille en de informatie die u daarover krijgt. U betaalt per kwartaal een percentage over de waarde van uw beleggingsportefeuille.

ABN AMRO

Transactiekosten

Dit zijn kosten die u betaalt als u opdracht geeft om beleggingsproducten te kopen of verkopen. Deze kosten verschillen per beleggingsvorm en per soort order. U vindt deze kosten per beleggingsvorm in de tarievenkaart.

Kosten verbonden aan het product

Geld

Lopende kosten

Dit zijn onder andere beheerkosten en administratiekosten voor de beleggingsfondsen in uw portefeuille. De lopende kosten zijn al verwerkt in de koers van het beleggingsfonds maar u betaalt het natuurlijk wel.

Zakenman

Transactiekosten in het fonds

Dit zijn de kosten die een fondsbeheerder maakt om beleggingen in zijn beleggingsfonds te kopen en te verkopen. Ook deze kosten betaalt u niet apart, maar zijn al in de koers van het beleggingsfonds verwerkt.

ABN AMRO

Netto rendement: wat u overhoudt na aftrek van de kosten

Stel: u verkoopt uw beleggingen voor meer geld dan dat u ze heeft gekocht, dan heeft u geld verdiend. Dit noemen we bruto rendement. U heeft echter ook kosten gemaakt. Een deel van de kosten is een percentage van de waarde van uw beleggingsportefeuille. In sommige gevallen betaalt u ook aan- en verkoopkosten. Het bruto rendement minus alle kosten is uw uiteindelijke netto rendement. Dus hoe lager de kosten, hoe meer u overhoudt.

ABN AMRO

De kosten van onze beleggingsvormen

Wilt u meer weten over de kosten van onze beleggingsvormen? Voor Begeleid Beleggen, Zelf Beleggen Basis en Zelf Beleggen Plus vindt u deze informatie onder het kopje Meer informatie en voorwaarden. Voor Vermogensbeheer vindt u deze informatie onder het kopje Extra informatie over Vermogensbeheer.

Beleggen kent risico's

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn.

Komt u er niet uit?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde vragen over Beleggen.

Tekstballonnen

Chat

24/7 online. Chat met chatbot Anna.

Laptop

Maak een afspraak

Vul het formulier in om een afspraak te maken of contact met ons op te nemen.

Vragen? We helpen graag.

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de Veelgestelde vragen over beleggen.
Tekstballonnen

Chat

24/7 online. Chat met chatbot Anna. 

Laptop

Maak een afspraak

Vul het formulier in om een afspraak te maken of contact met ons op te nemen.