Beurstrends

Naar Koersinformatie

Twijfel over nieuwe strategie Intel

15-08-2022

We verlagen onze inschatting voor het concurrentievoordeel van Intel (Kopen) van ‘Breed’ naar ‘Smal’. We zijn er niet langer van overtuigd dat de onderneming de komende jaren een buitengewoon rendement kan behalen.

Lees meer

Zorgen rond GSK en Sanofi lijken overdreven

12-08-2022

De aandelen van GSK (Kopen) en Sanofi (Kopen) staan onder druk als gevolg van rechtszaken rond een mogelijke bijwerking van kanker bij het gebruik van maagzuurremmer Zantac, dat gewoon over de toonbank kan worden aangeschaft.

Lees meer

Goede underwriting, slechte beleggingen Munich Re

11-08-2022

Munich Re (Kopen) rapporteerde sterke resultaten over de eerste helft van het jaar. Er was opnieuw sprake van krachtige underwriting-resultaten en teleurstellende beleggingen. Wisselkoersontwikkelingen waren gunstig voor de totale inkomsten.

Lees meer

Tal van tegenvallers Continental in tweede kwartaal

10-08-2022

De winst per aandeel voor Continental (Kopen) kwam in het tweede kwartaal uit op € 1,39. Dat was € 0,15 meer dan de winst per aandeel van € 1,24 waar analisten volgens FactSet van uitgingen. Maar het was € 1,34 lager dan de winst per aandeel van € 2,73 van een jaar geleden. We kennen Continental een gering concurrentievoordeel toe.

Lees meer

Inflatiemaatregelen VS neutraal voor Tesla

09-08-2022

De Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met de Inflation Reduction Act, maar we houden vast aan onze reëlewaarde-inschatting van 760 dollar voor het aandeel Tesla (Houden). Bij de huidige koers beschouwen we het aandeel als licht overgewaardeerd. Het aandeel koerst 20% boven onze reëlewaarde-inschatting.

Lees meer

Groot verlies op beleggingen Berkshire Hathaway

08-08-2022

De resultaten van Berkshire Hathaway (Kopen) over het tweede kwartaal waren geen aanleiding om onze mening over de onderneming voor de langere termijn te veranderen. We handhaven onze reëlewaarde-inschatting voor het aandeel op 535.000 dollar voor het Class A-aandeel en 357 dollar voor het Class B-aandeel. We vinden de aandelen iets ondergewaardeerd. We kennen Berkshire Hathaway een ruim concurrentievoordeel toe.

Lees meer

Solide derde kwartaal boekjaar Air Products

05-08-2022

De resultaten over het derde kwartaal van het boekjaar van Air Products (Kopen) waren solide. De aangepaste winst per aandeel steeg met 13% ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar naar 2,62 dollar. De onderneming herhaalde de eerder aangegeven vooruitzichten voor heel boekjaar 2022.

Lees meer

Aandelen Booking aantrekkelijk

04-08-2022

Beleggers doen er verstandig aan aandacht te besteden aan de aandelen van Booking Holdings (Kopen). De onderneming versterkt zijn netwerkvoordeel. Dat is de reden dat we de onderneming een - beperkt - concurrentievoordeel toekennen. Zorgen over problemen rond wisselkoerstegenvallers en verminderende vraag zijn in onze ogen overdreven.

Lees meer

PayPal houdt goed stand in tweede kwartaal

03-08-2022

De resultaten van PayPal (Kopen) over het tweede kwartaal bewijzen dat de onderneming relatief goed standhoudt. Dit is ondanks diverse problemen waar de onderneming, die we een gering concurrentievoordeel toekennen, mee kampt. We zijn bovendien positief over de doelstellingen voor het rendement en kostenbesparingen die de onderneming bekendmaakte.

Lees meer

Omzet Pinterest hoger dan verwacht

02-08-2022

Pinterest (Kopen) presenteerde gemengde resultaten over het tweede kwartaal. We waren verheugd over het vermogen om geld te verdienen aan het gebruikersbestand. Dat betekent stijgende vraag vanuit adverteerders. De winst was lager dan analisten volgens FactSet hadden verwacht.

Lees meer

Morningstar

 

  • Morningstar verzorgt alle research voor individuele grote aandelen wereldwijd.
  • ABN AMRO-Oddo BHF en Oddo BHF leveren de input en opinie voor aandelen uit de Benelux en enkele overige aandelen binnen Europa.