Circl

Circl

Samen in beweging voor een duurzame wereld

Circl is een circulair platform op de Amsterdamse Zuidas waar business en finance samen in beweging komen voor een duurzame wereld.

Ontdek het circulaire platform op de Amsterdamse Zuidas

Over Circl

In Circl worden veel inspirerende meetings, congressen en seminars gehouden. Bekijk de agenda voor komende evenementen of boek een rondleiding bij Circl voor een kijkje achter de schermen.

Circulaire Economie: WTF?!

Tijdens de themadag ‘Circulaire Economie: WTF?!’ nemen we u van A tot Z mee op het gebied van de circulaire economie.

Week van de circulaire economie

In de Week van de Circulaire Economie, in februari 2021, stond de agenda bij Circl volledig in het teken van circulariteit.

Circl

Circl College Tour

Terug naar de collegebanken met Circl College Tour! Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de wetenschappelijke ontwikkelingen van de toekomst.

Koplopers in de circulaire economie

Homie: Duurzaam wassen en drogen

De klant betaalt bij Homie niet voor aanschaf en onderhoud van een machine, maar per gedraaide was. En omdat koud wassen goedkoper is dan heet wassen, zijn Homie-klanten zich meer bewust van hun wasgedrag, waardoor ze gemiddeld zo’n 25 procent zuiniger en duurzamer wassen. 

Dist-IT: Een tweede leven voor computerhardware

Dist-IT is expert in het opkopen en opknappen (refurbishen) van gebruikte IT-producten voor datacentra en zakelijke gebruikers. Zo krijgt computerhardware een tweede leven en wordt circulariteit rondom IT-producten gestimuleerd. 

Mitsubishi Liften: De lift als service

Mitsubishi Liften heeft een uniek circulair model voor liften waarbij de klant betaalt voor het gebruik (‘pay per use’ model) in plaats van aankoop van een lift. Mitsubishi blijft eigenaar van de duurzame lift en daarmee verantwoordelijk voor het onderhoud ervan. De lift als service dus.