Schade aan uw smartphone

Schade aan uw smartphone

Hoe bent u verzekerd?

Het gebeurt helaas vaak genoeg: u laat uw smartphone vallen. En nu? Plakband op het scherm om de schade te beperken, of toch maar snel laten repareren? En als u 'm dan laat repareren, moet u dan zelf alles betalen? Hieronder vertellen we alles over uw verzekeringen bij schade aan uw smartphone.
 1. Inboedelverzekering: basis- of allriskdekking

  Alleen de basisdekking of de allriskdekking? Dan is uw smartphone in uw huis verzekerd als deze bijvoorbeeld uit uw huis wordt gestolen. Maar niet als u uw smartphone per ongeluk laat vallen of ergens tegenaan stoot. U kunt wel kiezen voor de extra dekking mobiele apparaten, dit is een extra allriskdekking. Dan is uw smartphone binnen en buiten uw huis in Nederland verzekerd als u 'm per ongeluk laat vallen of ergens tegenaan stoot.

 2. Extra dekking mobiele apparaten

  Uw smartphone verzekeren is eenvoudig. De extra dekking mobiele apparaten maakt het simpel. Uw mobiele telefoon, tablet, laptop en smartwatch zijn verzekerd bij onder andere vallen, stoten of diefstal in Nederland. Zowel binnen als buiten uw huis. Tot € 7.500 per gebeurtenis. U heeft dan wel een eigen risico van € 100 en u krijgt alleen terug wat uw smartphone op dat moment waard is.

 3. Eigen risico, hoe zit dat?

  Als u de extra dekking mobiele apparaten heeft, dan heeft u een eigen risico van € 100. Laat u uw telefoon per ongeluk vallen en is uw scherm kapot? Dan vervangt u uw scherm. Zijn de kosten € 80? Dan valt dit onder uw eigen risico en krijgt u niks vergoed. Is het een stukje duurder en betaalt u € 200 om het te laten vervangen of repareren? Dan krijgt u € 100 vergoed.

 4. Aansprakelijkheidsverzekering

  Als u uw smartphone zelf laat vallen en u geen dekking heeft voor mobiele apparaten dan valt deze schade niet onder uw aansprakelijkheidsverzekering. Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd tegen schade aan anderen en hun spullen waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent. Er zijn situaties waarin u niet verzekerd bent. Bijvoorbeeld doordat de schade met opzet is veroorzaakt. Of als het gaat om de spullen van iemand die op hetzelfde adres woont.

 5. Wat moet u doen als u schade heeft aan uw smartphone?

  Check dan eerst nog even de punten hierboven. Bijvoorbeeld of het wel zin heeft om te melden door het eigen risico. Alles gecheckt en wilt u schade melden? Dat kan gewoon online. Gooi uw beschadigde smartphone niet weg voordat u definitief bericht heeft gehad van uw verzekeraar over de schadevergoeding. Soms wil de verzekeraar nog een expert naar de telefoon laten kijken om de schade goed te kunnen beoordelen. Of vergoedt de verzekeraar de schade door de telefoon zelf te laten repareren bij een eigen herstelbedrijf.

  Is uw smartphone gestolen? Dan moet u ook aangifte bij de politie doen en een kopie van het proces verbaal meesturen.

Bekijk de woonverzekeringen

Inboedelverzekering

 • Voor uw koop of huurwoning
 • Meest aangevraagde woonverzekering
 • Garantie tegen onderverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

 • Voor het hele gezin
 • Geen eigen risico
 • Wereldwijd verzekerd

Opstalverzekering

 • Onmisbaar bij uw koopwoning
 • Zonnepanelen gewoon meeverzekerd
 • Ook uw glas verzekerd