Vakantie in eigen land

Vakantie in eigen land

De perfecte vakantie dicht bij huis

Veel mensen hebben de behoefte om er in de zomer even tussenuit te gaan. Opvallend is het aantal Nederlanders dat kiest voor een vakantie binnen de landsgrenzen. Onderzoeksbureau NBTC-NIPO verwacht dat 1,8 miljoen Nederlanders voor een vakantie in eigen land gaan dit jaar. Dit is 29% minder dan in 2019. Met de coronacrisis in gedachten toch een flink aantal. Weet u al waar de reis naartoe gaat?

 

Vakantieaanbod Nederland

Er zijn zat plekken in dit kleine landje waar u helemaal tot rust kunt komen. Nederland telt in totaal zo'n 8.000 toeristische accommodaties. Die zijn samen goed voor 1,4 miljoen slaapplaatsen. Als iedereen niet tegelijkertijd op vakantie gaat is dat genoeg voor iedereen. Wilt u nog op vakantie deze zomer? Wacht dan niet te lang met boeken. 

Met een reisverzekering van ABN AMRO kunt u in ieder geval altijd goed verzekerd op reis. Ook in Nederland komt deze verzekering goed van pas. Zelfs als u alleen een weekend weggaat. Bijvoorbeeld als er wordt ingebroken in uw vakantiehuisje in Drenthe. Of als uw koffer is gestolen tijdens de boottocht naar Terschelling.

Eropuit met de auto

Er zijn zat mooie plekken in Nederland die u kunt bezichtigen met de auto. Wat dacht u van de Veluwe, of de mooie vissersdorpjes in Zeeland? Wilt u verzekerd de weg op? Verzeker dan uw auto simpel en snel.

Verre reizen

Voor een vakantie ver weg zult u helaas nog even moeten wachten. Het is inmiddels wel weer mogelijk om binnen Europa op vakantie te gaan. Nu reisbureaus weer voorzichtig open gaan, boeken mensen vooral reizen voor in het najaar. Wilt u nu iets boeken, maar bent u onzeker of u straks wel op vakantie kunt? Met een doorlopende reisverzekering bent u het hele jaar door verzekerd, ongeacht wanneer of hoe vaak u op vakantie gaat.

Denk ook aan uw vakantiegeld

De meeste werknemers krijgen rond mei hun vakantiegeld. Dat komt uit op acht procent van het bruto loon. Een mooi extraatje om van op vakantie van te gaan! Nu het lastig is om op vakantie te gaan, is het ook een optie om dit geld te bewaren. Zeker in deze onzekere tijden is het een goed idee om een buffer op te bouwen voor onverwachte uitgaven. Wilt u iets extra’s opbouwen? Denk er eens over uw geld te beleggen.

Ook handig

Hulp bij pech onderweg

Hulp in binnen- en buitenland

Als u met pech langs de weg staat, wilt u zo snel mogelijk worden geholpen. Kies daarom voor een pechhulpdekking als extra dekking bij uw autoverzekering.
Goed verzekerd op reis

Uw reis goed verzekerd

Als er op reis iets gebeurt, wilt u niet hoeven nadenken over welke verzekeraar u moet bellen. Daarom is het handig als u al uw verzekeringen op één plek heeft.
Reisverzekering aanvragen

Annuleren en het coronavirus

Een annulering vanwege het coronavirus is niet in alle gevallen verzekerd. Lees er alles over in de Q&A.