bagage raakt kwijt op vakantie

Schade op reis

Schade op reis is altijd vervelend. Wel zo fijn als u dan weet wat u in zo’n geval kunt doen. Met de checklist hieronder helpen we u verder. Zo gaat u goed voorbereid op vakantie.
 1. 24/7 hulp bij een noodgeval

  Noodsituatie? Met een verzekering van ABN AMRO staat de 24/7 hulpdienst altijd voor u klaar. In binnen- én buitenland. Bijvoorbeeld als uw portemonnee of paspoort wordt gestolen. Sla het noodnummer alvast op in uw telefoon: 

  • vanuit Nederland: 020 - 65 16 043 
  • vanuit het buitenland: +31 26 400 23 45 
 2. Schade aan uw bagage

  Camera kapot laten vallen? Of uw zonnebril kwijtgeraakt? Dan is dit geen noodgeval, maar meldt u uw schade wel  makkelijk en snel online . Zo geregeld!
 3. Ziekte tijdens uw reis

  Ziekte of een ongeluk buiten Nederland? Met de dekking geneeskundige kosten bent u hiervoor verzekerd als het bedrag niet volledig door uw zorgverzekering wordt vergoed. Check voor u op reis gaat wat de gemiddelde zorgkosten zijn op uw reisbestemming.
 4. Negatief reisadvies

  Heeft het land waar u naar toe wilt een negatief reisadvies van Buitenlandse Zaken? Een eventuele schade is dan niet gedekt door uw reisverzekering, óók niet bij een ongeval of pech. Kunt u laten zien dat u dit niet kon weten of was u al in dit gebied voor het negatieve reisadvies? Dan geldt dit uiteraard niet. Verlaat het gebied dan wel zo snel mogelijk voor uw eigen veiligheid.
 5. Eigen risico

  Bij een doorlopende reisverzekering heeft u een eigen risico van € 50 of € 125. Als u schade heeft, betaalt u zelf een deel van de kosten. Tijdens één gebeurtenis schade aan meerdere spullen? Dan geldt het eigen risico maar één keer.

  Voorbeeld:
  Het scherm van uw telefoon is kapot gegaan op vakantie. De reparatiekosten zijn € 150. Omdat u een eigen risico heeft van € 50 krijgt u €100 vergoed.

 6. Reis annuleren

  Of het nou vanwege goed of slecht nieuws is. Als u uw reis annuleert, wilt u graag uw geld terug. Heeft u een dekking annuleringskosten? Dan krijgt u uw reissom in de meeste gevallen gewoon terug. Wel zo fijn!

  Reis annuleren? Meld het makkelijk en snel online . Of bel 038 - 49 67 123 . Noodgeval? Bel dan de hulpdienst.

 7. Diefstal op reis

  Bij diefstal op reis staan we voor u klaar. Doe wel eerst aangifte. Daarna meldt u makkelijk de schade online . Noodgeval? Bel dan de hulpdienst.
 8. Schade aan uw auto of pech onderweg

  Met de auto op reis? Als u schade heeft of maakt met uw auto claimt u dit bij uw autoverzekering. Tijdens uw reis pech onderweg en u heeft de dekking Pechhulp Europa? Bel dan de hulpdienst.

Een waterdichte tas is wel zo handig

Een waterdichte tas cadeau bij een doorlopende reisverzekering

Op vakantie heeft u liever niet dat uw telefoon, paspoort, kleding of e-reader nat wordt. Met de ABN AMRO roltas blijven al uw spullen droog. De tas heeft een inhoud van 10 liter en is gemaakt van PVC, waardoor de tas lekker stevig is. U krijgt deze unieke ABN AMRO tas cadeau als u voor 29 augustus 2022 een doorlopende reisverzekering afsluit.

Reisverzekering

Nog geen reisverzekering?

Heeft u uw vakantie al geboekt, maar nog geen reisverzekering afgesloten? Bereken dan uw premie.