speelgoedauto ligt op toetsenbord laptop

7 tips voor een snelle verkoop van uw auto

Uw auto verkopen doet u waarschijnlijk niet dagelijks. Een beetje hulp kan daarom geen kwaad. Hieronder geven we 7 tips die u helpen om uw auto snel en soepel te verkopen.
 1. Kies uw verkoopkanaal

  Via welk verkoopkanaal u uw auto wilt verkopen, hangt af van de reden waarom u uw auto wilt verkopen. Wilt u ‘m inruilen voor een nieuwe auto? Of krijgt u een leaseauto via uw werk? Als u uw auto gaat inruilen, kunt u het beste uw oude auto inruilen bij de dealer. Niet inruilen? Ga voor particuliere verkoop of een online veiling.
 2. Bepaal de verkoopprijs

  Voordat u begint met de verkoop is het goed om een verkoopprijs te bepalen. Wat wilt u minimaal voor de auto terugkrijgen? En is dit realistisch? Bekijk wat de vraagprijs is voor vergelijkbare auto's. En ga hier net iets onder zitten. Dan is de kans groot dat u snel uw auto verkoopt.
 3. Maak zélf een proefrit

  Een gouden tip als u uw auto verkoopt: rijd een rondje in uw auto alsof u zelf een proefrit maakt. Wees kritisch en check uw verlichting. Maar kijk ook de ruitenwissers, airco en elektrische ramen na. 

  Heeft u het idee dat u zelf niet kritisch kunt zijn? Laat vrienden of familie de proefrit maken.

 4. Geef zekerheid aan de potentiële koper

  Zorg ervoor dat uw auto APK-gekeurd is en goed onderhouden. Check voor de verkoop of alle vloeistoffen op niveau zijn. Zoals uw remvloeistof of olie. En als laatste: maak uw auto goed schoon. Van buiten én binnen. Zo kunt u straks mooie foto’s maken voor de advertentie.
  auto wordt gewassen voor de verkoop
 5. Maak een advertentie

  Het aanbod van tweedehandsauto’s is groot. Zorg er dus voor dat uw auto opvalt. Hoe? Maak uw advertentie zo volledig mogelijk. Laat zien dat u niks achterhoudt. Zelfs als er een deukje in uw auto zit, is het goed om dit in de advertentie te zetten. 

  Maak goede foto’s van uw auto voor de advertentie. Doe dit niet gehaast, maar neem even de tijd. Zo staat uw auto straks mooi op de foto. Als laatste: noem ook de bijzonderheden, zoals een speciaal geluidssysteem.

 6. Wees duidelijk over plus- én minpunten

  Als de advertentie succesvol is, stromen de aanvragen voor een bezichtiging en proefrit binnen. En net als bij de advertentie geldt: wees duidelijk over de plus- én minpunten van de auto. U heeft een meldingsplicht om problemen van de auto eerlijk te melden. Geef de koper de tijd om een rondje om de auto te lopen, onder de motorkap te kijken en een proefrit te maken.
 7. Doe de laatste checks voor de overdracht

  Verkoopt u de auto particulier? Dan kunt u de auto op naam van de koper laten zetten bij een postkantoor. Zoek alvast de tenaamstellingscode op. Die heeft u samen met uw kentekenbewijs nodig. 

  Heeft u uw auto verkocht en bent u op zoek naar een nieuwe auto? Bekijk dan 6 tips om een nieuwe auto te kopen.

Autoverzekering

 • Binnen 2 minuten verzekerd
 • Aantrekkelijke premie
 • Uitstekende schadeafhandeling

4 tips bij een auto-ongeluk

Hoe voorzichtig u ook doet, een auto-ongeluk is helaas zo gebeurd. Weet u al wat u moet doen bij een auto-ongeluk? Lees snel verder.

Nieuwe auto kopen? 6 tips

Spannend, een nieuwe auto kopen. U heeft waarschijnlijk al in uw hoofd welke auto u wilt kopen. Of aan welke eisen deze moet voldoen. Maar weet u ook wat u moet controleren als u een nieuwe auto koopt? Lees onze tips.