De meest voorkomende autoschades

De meest voorkomende autoschades

Schade aan uw auto is altijd vervelend. Voorkomen lukt niet altijd, maar met een goede autoverzekering kunt u de kosten beperken. Lees hieronder welke autoschades het meest voorkomen.
 1. Bumperschade: meest voorkomende autoschade

  Bijna de helft van alle automobilisten in Nederland heeft weleens bumperschade. Meestal gebeurt dit bij het parkeren. En opvallend vaak is het een beschadiging aan de rechterachterkant van de auto. Dit komt omdat de meeste mensen aan de rechterkant van de weg willen parkeren.
 2. Ruitschade

  Een sterretje in uw raam door een steentje op uw voorruit? Als u doorrijdt, kan er een scheur ontstaan. Zonde en gevaarlijk. Voorkom hoge kosten en laat een sterretje snel repareren via de ABN AMRO Schade Service.
 3. Deuken

  Het portier net even te snel open gedaan? Of heeft u met achteruitrijden een paaltje geraakt? Deuken in de portieren en achterbumper komen veel voor. Kleine deukjes zijn gelukkig snel en makkelijk gerepareerd. Met een autoverzekering bent u goed verzekerd tegen dit soort schades.
 4. Kras- of lakschade

  Bij het parkeren niet goed gekeken? Even aantikken betekent vaak kras- of lakschade. Dit soort schades valt vaak duurder uit dan verwacht.
 

Tip: ABN AMRO Schade Service

U heeft geen eigen risico als u uw auto laat repareren door een schadeherstelbedrijf dat we speciaal voor u uitkiezen. Alleen bij ruitvervanging is er een eigen risico van € 75. Er is altijd een schadeherstelbedrijf uit het netwerk van ABN AMRO bij u in de buurt.

Gebruikt u de ABN AMRO Schade Service niet? Dan is uw eigen risico € 150.