Voorbumper van twee nieuwe auto's

Nieuwe auto kopen?

Lees de 6 tips

Spannend, een nieuwe auto kopen. U heeft waarschijnlijk al in uw hoofd welke auto u wilt kopen. Of aan welke eisen deze moet voldoen. Maar weet u ook wat u moet controleren als u een nieuwe auto koopt? Lees onze tips.
 1. Bepaal uw budget

  Voordat u op zoek gaat naar een nieuwe auto is het handig om een budget te bepalen. Klinkt logisch. Maar een budget is snel vergeten als u de perfecte auto in de showroom ziet staan. Kies dus een realistisch budget. En probeer hier vooral bij te blijven.
 2. Bedenk waar u de auto voor wilt gebruiken

  Heeft u al in uw hoofd welke auto u wilt kopen? Check dan of die wel past bij waar u de auto voor wilt gebruiken. Als u 'm alleen als boodschappenauto gebruikt, is een kleine auto die zuinig rijdt een stuk voordeliger. Gaat u de auto juist voor lange afstanden gebruiken? Kijk dan eens bij grotere auto's voor meer comfort.
 3. Ga voor standaard of kies extra opties

  Als u een nieuwe auto koopt, kunt u natuurlijk altijd voor de standaarduitrusting gaan. Bekijk van tevoren wat hieronder valt. Maak vervolgens een lijstje van de opties die u écht wilt hebben. Zoals airconditioning of handsfree belmogelijkheden. Kijk vervolgens wat er mogelijk is binnen uw budget.
  Stel kijkt naar nieuwe auto's
 4. Kijk en vergelijk

  Onthoud dat u niet direct een keuze hoeft te maken. Neem de tijd om rond te kijken. En vergelijk verschillende auto’s.
 5. Maak een proefrit

  Een proefrit maken is niet alleen handig, het is vooral erg leuk om te doen. Maak dus gebruik van dit moment. En neem er de tijd voor.
 6. Ga goed voorbereid de onderhandeling in

  Heeft u uw keuze gemaakt? Dan gaat de onderhandeling beginnen. Heeft u zelf minder verstand van auto's? Neem dan iemand anders mee naar de onderhandeling. Iemand die verstand heeft van auto’s en zo mee kan praten zodat u de auto voor een mooie prijs kunt kopen.

  Heeft u de auto gekocht? Vergeet dan niet een autoverzekering af te sluiten. Zo bent u goed verzekerd.

Autoverzekering

 • Binnen 2 minuten verzekerd
 • Aantrekkelijke premie
 • Uitstekende schadeafhandeling

4 tips bij een auto-ongeluk

Hoe voorzichtig u ook doet, een auto-ongeluk is helaas zo gebeurd. Weet u al wat u moet doen bij een auto-ongeluk? Lees snel verder.

7 tips voor een snelle verkoop van uw auto

Uw auto verkopen doet u waarschijnlijk niet dagelijks. Een beetje hulp kan daarom geen kwaad. We geven u 7 tips die u helpen om uw auto snel en soepel te verkopen.