Samenwonen en geldzaken

Als je gaat samenwonen, ga je waarschijnlijk een deel van je geldzaken samen regelen. Welke afspraken maken jullie daarover met elkaar? En wie betaalt wat? Lees de verhalen.

ABN AMRO

De Samenwonen Keuzecalculator

Vul de sheet in om een goed beeld van de financiële aspecten van samenwonen op jouw situatie te krijgen. Alle financiële posten die bij samenwonen van toepassing kunnen zijn staan in de sheet. Je hoeft daar alleen je eigen gegevens in te vullen. Je vindt linkjes naar extra content of websites om je daarmee te helpen. 

'We verdeelden onze uitgaven gewoon op gevoel'

Noah (30) woonde samen met zijn vriendin. Welke financiële afspraken maakten zij over de gezamenlijke inkomsten en uitgaven? En wat gebeurde er toen het uitging?

‘We maken ons er niet zo druk over’

Woningdeler Tijn (26) huurt samen met studievriend Sebastiaan een appartement. Welke afspraken hebben zij gemaakt over de financiële huishouding? En hoe regelt Tijn zelf zijn bankzaken?

‘Wij sturen elkaar nog steeds Tikkies’

Fleur (33) en Stefan (34) wonen samen met hun twee katten in Utrecht. Ze hebben elkaar 5 jaar geleden ontmoet op het internet. Welke financiële keuzes hebben zij gemaakt?

Video: In Samenspraak!

Walter (37) en Jelena (36) zijn iets meer dan een jaar samen en gaan binnenkort samenwonen. Wij legden hen enkele (financiële) keuzes voor. Ze moeten tegelijk antwoord geven. Zijn ze altijd met elkaar eens?

Zijn jullie het al overal met elkaar over eens?