Uw pensioen

Uw pensioen lijkt misschien ver weg, maar het is verstandig uw inkomen voor later goed te regelen. Voor medici is er vaak minder automatisch geregeld dan voor andere beroepsgroepen. Bovendien is het inkomen waarop uw pensioen is gebaseerd vaak gemaximeerd. Mogelijk bouwt u hierdoor niet over uw gehele inkomen pensioen op. En wat als de opbrengst van de verkoop van uw praktijk tegenvalt. Wilt u advies over uw pensioen? We denken graag met u mee.

Pensioen opbouwen voor medici

Pensioen opbouwen voor medici

Bijna iedere medicus komt pensioen tekort als hij of zij stopt met werken. Weet u wat er nu al is geregeld voor u en uw beroepsgroep? En welke mogelijkheden heeft u om uw pensioen aan te vullen?

Meer over pensioen

Pensioen

Regel zelf uw oudedagsvoorziening

Als ondernemer kunt u op verschillende manieren uw pensioen opbouwen. Denk aan sparen, beleggen, uw jaarruimte benutten, kiezen voor een oudedagsreserve of vermogen opbouwen in uw onderneming.

icoon

Woning kopen als pensioenaanvulling

Bouwt u geen of weinig pensioen op? Bijvoorbeeld omdat u ondernemer bent? Misschien is een woning voor verhuur interessant voor u. Bereken vast hoeveel u kunt lenen, wat het u kost en kan opleveren.

Financieel inzicht van ABN AMRO

Wat gebeurt er met uw inkomen na uw pensioen?

Met het Financieel Inzicht weet u hoe u er financieel voor staat, wat er met uw inkomen na uw pensioen gebeurt en welke risico's u loopt. Nu tijdelijk zonder extra kosten voor klanten van ABN AMRO.

Uw vermogen

Wat doet u met uw vermogen?

Hoe kunt u uw vermogen nu en na uw pensioen het beste inzetten? Bekijk de mogelijkheden voor uw vermogen. Wilt u vermogensadvies op maat? Maak dan een afspraak met een van onze specialisten.

Pensioenaanvulling voor zzp'ers - vrouw leunt op een balie in haar eigen winkel

Pensioenaanvulling voor zzp'ers

Als u als zzp'er straks stopt met werken, is het fijn als u zich geen zorgen hoeft te maken over geld. Spaar daarom voor uw pensioen met mogelijk belastingvoordeel én tegen lage kosten.