Financieel Advies

Advies over het aanvullen van uw pensioen

Zoekt u een goede manier om uw pensioen aan te vullen? Dat kan met de ABN AMRO bankspaarproducten, levens- en vermogensverzekeringen. De wet omschrijft deze producten als complex. Dat betekent dat u goed geïnformeerd moet zijn voordat u besluit zo'n product aan te vragen. U kiest zelf hoe u dit doet: met of zonder advies.

 

Financieel Advies voor u

Een Financieel Advies begint met een gratis oriëntatiegesprek. Na dit gesprek krijgt u een adviesofferte. Daarin staat wat de adviseur voor u doet en wat het kost. Bent u ermee akkoord? Dan krijgt u één of meer adviesgesprekken en een persoonlijk adviesrapport.

Onze adviseur neemt samen met u uw totale financiële situatie en wensen door en bekijkt met u welke eventuele oplossing de passende keuze is. Naast dit uitgebreide advies kunt uw ook tegen een toeslag advies inwinnen over de financiële gevolgen van overlijden en/of werkloosheid en kunt u inzicht krijgen in de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. 

Uw adviseur maakt op basis van het gesprek voor u een adviesrapport. Dit rapport geeft u inzichten en adviezen. Uw adviseur bespreekt het adviesrapport met u, geeft uitleg en beantwoordt al uw vragen. Zo maakt u een verantwoorde keuze voor uw inkomen voor later.

Kiest u voor Financieel Advies? Dan zijn dit de voordelen:

  • Het oriëntatiegesprek is gratis en vrijblijvend
  • U krijgt advies over de passende keuze voor u
  • U krijgt een helder en persoonlijk adviesrapport
  • De adviseur kan een eventueel product voor u aanvragen, als u dat wilt

Laat uw adviesrapport zien dat er iets nodig is om uw wensen te realiseren? Dan is de keuze aan u of u een vervolg wilt. Als u dat wilt kan uw adviseur het voor u in orde maken. Denk bijvoorbeeld aan extra sparen, aflossen op uw hypotheek of het opvragen van de offerte voor de producten die u nodig heeft.

Kosten Financieel Advies

Voor advies betaalt u advieskosten. Daarvoor krijgt u één of meer adviesgesprekken en een compleet adviesrapport. Deze advieskosten kunt u ook in 12 maandelijkse termijnen betalen. Heeft u het afgelopen jaar een hypotheekadvies van ons gehad? Dan krijgt u 20% korting op het 'Uitgebreid advies' tarief.

 

Financieel advies Particulier Ondernemer
Oriëntatiegesprek € 0 € 0  
Uitgebreid advies € 675 € 1.295
Toeslagen voor:
- advies over de financiële gevolgen van overlijden en/of
- advies over de financiële gevolgen van werkloosheid en/of
- inzicht in de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid
€ 200 € 300

Beleggen en duurzaamheid

Een Financieel Advies kan u een advies over uw inkomen en vermogen geven. Het rapport is geen beleggingsaanbeveling of beleggingsadvies. Als wij u adviseren over uw beleggingsverzekeringen, adviseren wij u ook niet over de duurzaamheid van uw beleggingen in de beleggingsverzekering*. Wilt u wel graag duurzaam beleggen? Bespreekt u dit dan met uw adviseur. Als u meer wilt weten hoe wij bepalen of een belegging voor ons duurzaam is, hebben we een aantal richtlijnen opgesteld. Deze duurzaamheidsrichtlijnen vormen de basis voor ons duurzaam beleggingsbeleid.

Bekijk de duurzaamheidsrichtlijnen

* Onder ‘duurzaamheid’ verstaan we duurzaamheidsrisico’s en ongunstige effecten op duurzaamheidsfactoren. Dat zijn gebeurtenissen of omstandigheden die betrekking hebben  op mens, milieu en/of maatschappij die mogelijk een negatief effect hebben op de waarde van een belegging én andersom: een belegging kan mogelijk een negatief effect hebben op mens, milieu en/of maatschappij."

icoon adviseur

Vragen over uw persoonlijke situatie?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij onze meestgestelde pensioenvragen.
Wordt teruggebeld

Wij bellen u

Op werkdagen tussen 8.00 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 uur en 17.30 uur. Tegen lokaal tarief.
 
Bel 0900-9215
Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.

Vragen over uw persoonlijke situatie?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde pensioenvragen.
Wordt teruggebeld

Bel ons direct

De Beleggen en Pensioen helpdesk is op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.30 uur.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.