Pensioen opbouwen in 3 stappen

Pensioen opbouwen in 3 stappen

Zo start u vandaag nog

Wilt u starten met het aanvullen van uw pensioen? Een begrijpelijke zet, want door nu (extra) pensioen op te bouwen, ontvangt u later meer inkomen. Dit zijn de stappen die u doorloopt om uw pensioen aan te vullen.

 

Houd onderstaande zaken bij de hand

Dit heeft u nodig om Pensioenaanvulling af te sluiten:

  • Uw ABN AMRO inloggegevens
  • De ABN AMRO App of:
  • Uw e.dentifier om in te loggen op Internet Bankieren

Stap 1: Sluit Pensioenaanvulling af

Met uw ABN AMRO inloggegevens vraagt u Pensioenaanvulling aan via Internet Bankieren of in de ABN AMRO App. Na het ondertekenen van de overeenkomst kunt u gebruik maken van uw Pensioenaanvulling rekening.

Stap 2: Bereken uw jaarruimte

Uw jaarruimte is het bedrag dat u jaarlijks belastingvriendelijk mag inleggen op een pensioenrekening. Zorg ervoor dat u dit bedrag niet overschrijdt, dat mag niet van de Belastingdienst.

Jaarruimte berekenen voor ondernemers is een ander proces dan wanneer u in loondienst bent. Als werknemer is er een kans dat u pensioen opbouwt via uw werkgever. U heeft uw factor A nodig (dit kunt u vinden op uw UPO) en de hoogte van pensioeninleg van uw werkgever. Bij ondernemers wordt de jaarruimte berekend op basis van de winst. Houd deze gegevens bij de hand wanneer u uw jaarruimte gaat berekenen

U kunt de jaarruimte die u de afgelopen 7 jaar niet heeft benut ook gebruiken voor Pensioenaanvulling. Dit heet reserveringsruimte.

Stap 3: Leg geld in op uw Pensioenaanvulling rekening

Nu uw pensioenrekening is geopend en u weet hoeveel u dit jaar mag inleggen, kunt u uw eerste storting doen! Dit kunt u eenvoudig via de ABN AMRO App of via Internet Bankieren op uw pc doen. U kunt ook kiezen voor een periodieke inleg, bijvoorbeeld iedere maand nadat uw salaris is gestort. Houd er wel rekening mee dat ook periodieke stortingen binnen uw jaarruimte moeten zijn.

Ook interessant voor u

Belastingvoordeel bij banksparen

Als u geld opzijzet voor uw pensioen, levert u dat mogelijk belastingvoordeel op. Dat is het geval bij banksparen, ook wel fiscaal sparen genoemd. Maar wat komt er allemaal kijken bij fiscaal sparen?

Wat is jaarruimte?

Weet u wat jaarruimte is? Hiermee kunt u pensioen opbouwen met belastingvoordeel. Lees hier alles over jaarruimte en hoe u dit benut.

Wilt u meer weten over pensioen?

Op de nieuws- en blogpagina vindt u alles wat u wilt weten over pensioen. Van zelf extra pensioen opbouwen tot ontwikkelingen in de wereld van pensioen.