Ontdek je latte factor

Aan de slag met de gratis Grip app

De gratis Grip app geeft inzicht en grip op uw uitgaven. En heel handig: Grip doet al het werk voor u. Om u alvast wegwijs te maken leest u in dit blog meer over de functionaliteiten van Grip. Ook vindt u wat handige tips voor een vliegende start.
 

Startdatum instellen

Standaard staat de startdatum van de Grip app ingesteld op de 25e van de maand. Het is slim om uw salarisdatum in te stellen als startdatum, wanneer u aan de slag gaat met Grip. Voor veel mensen werkt dit overzichtelijk als een ‘financiële’ maand.

Automatisch in de juiste categorie

Onder het overzicht staan al uw uitgaven automatisch al in de juiste categorie. Als u meer details wilt weten, tikt u op één van de categorieën. U ziet dan meteen wat u per maand, half jaar of jaar aan boodschappen of vervoer uitgeeft bijvoorbeeld. Zo weet u ook waar u op kunt besparen.

Elke transactie tot in detail bekijken

Als u op een transactie klikt ziet u de details. Deze kunt u zelf nog aanpassen als dat nodig is. Wijzig de naam of zet de transactie in een andere categorie. Grip herkent deze uitgave de volgende keer en zet deze dan ook automatisch in de juiste categorie.

Meer grip op uw geld?

De volgende stap is het aanmaken van een budget om uw uitgaven in de hand te houden. U bepaalt zelf hoeveel u per maand aan een bepaalde categorie wilt uitgeven, bijvoorbeeld aan boodschappen. Grip doet al een suggestie en houdt het allemaal voor u bij.

Een abonnement opzeggen?

Weet u hoeveel u aan abonnementen uitgeeft? Bijvoorbeeld aan een abonnement op de sportschool waar u één keer per maand komt. Of aan een tijdschrift dat u nooit leest. Zonde van uw geld! Met de abonnementen functie in Grip checkt u eenvoudig welke abonnementen u heeft, zegt u deze gratis op en bespaart u direct.

Grip helpt met zoeken

Wilt u bijvoorbeeld al uw betalingen bij een bepaalde winkel opzoeken? Of alle uitgaven vanaf een bepaald bedrag? Met de handige zoekfunctie heeft u makkelijk en snel een overzicht van deze betalingen.

Instellingen wijzigen

Dat kan heel makkelijk als u op het profiel-icoontje rechts bovenin tikt in Overzicht. Hier kunt u meerdere betaalrekeningen toevoegen, ook van andere banken. U kunt hier ook pushberichten instellen. Stel bijvoorbeeld in dat een u bericht krijgt als uw salaris is gestort of als u bijna over uw budget heen gaat. Dit zorgt voor nog meer inzicht in uw geldzaken.

Ga vandaag nog aan de slag met Grip

Want zoals u ziet helpt de Grip app u met handige functies die u helpen om meer grip op uw geld te houden. Wilt u alles nog even rustig terugkijken? Bekijk dan deze video.
Download Grip

Heeft u nog geen Grip?