Eerste afspraak

Eerste adviesgesprek bij de hypotheekadviseur

Wat kunt u verwachten?

Tijdens uw eerste hypotheekadviesgesprek bespreekt u met uw adviseur uw mogelijkheden. Dit kunt u verwachten. 

 1. Hoeveel hypotheek kunt u krijgen?

  Tijdens het hypotheekadviesgesprek rekent de adviseur precies uit hoeveel hypotheek u kunt krijgen. Wilt u nu alvast weten in welke prijsklasse u een huis kunt kopen? Bereken dan zelf online uw maximale hypotheek.

 2. Welke hypotheekvorm past bij u?

  De hypotheekvorm is de manier waarop u uw lening terugbetaalt. U kunt kiezen voor bijvoorbeeld lineair, annuïtair of aflossingsvrij. De adviseur helpt u bij uw keuze. Ook als u een restschuldfinanciering of een restschuldfinanciering nodig heeft.
 3. Welke hypotheekrente kiest u?

  Wat is het verschil tussen vaste en variabele rente? Wat is rentebedenktijd? De adviseur legt het u uit en vertelt welke rente u op dit moment krijgt.
 4. Wat zijn de maandlasten die horen bij uw keuzes?

  Wilt u weten wat de maximale maandlasten voor u zijn? Of wat de maandlasten zijn bij de verschillende hypotheekvormen en rentes? De adviseur laat u graag zien welk maandbedrag u betaalt. Bovendien bespreekt de adviseur de mogelijke dubbele lasten als dat in uw situatie geldt.

 5. Welke risico’s zijn er? En wat kunt u verzekeren?

  Er kunnen zich situaties voordoen waar u liever niet aan denkt, maar die wel belangrijk zijn bij het afsluiten van een hypotheek. Bijvoorbeeld: Wat gebeurt er met uw hypotheek bij overlijden? Of als u arbeidsongeschikt of werkloos raakt? En wat zijn de risico’s als u met pensioen gaat? De adviseur bespreekt verschillende risico’s met u en de mogelijkheden om de risico’s te beperken.

 6. Wat neemt u mee naar het hypotheekgesprek?

  Hoe meer informatie de adviseur van u heeft, hoe beter. Bekijk in de checklist wat u moet meenemen naar uw eerste hypotheekgesprek.
 

Bekijk het stappenplan

Welke stappen moet u doorlopen om een hypotheek bij ons af te sluiten?
 

Nog vragen voor uw eerste hypotheekgesprek?

Heeft u al een hypotheekafspraak gemaakt? En heeft u vooraf een vraag die niet kan wachten? Neem dan contact met ons op.

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Korting op uw hypotheekrente

Mogelijk 0,2% huisbankkorting bij een ABN AMRO-betaalpakket. En tot 0,15% duurzaamheidskorting bij kopen of verduurzamen van energiezuinige woning.

Gratis oriëntatiegesprek

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Waar en wanneer u wilt, telefonisch of via een videogesprek.

Zelf uw hypotheek beheren

In Internet Bankieren kunt u zelf uw hypotheek bekijken en aanpassen. Hulp nodig? Stel uw vraag aan chatbot Anna , of neem contact met ons op.