Huis kopen als starter

Starter op de woningmarkt?

Bekijk uw mogelijkheden om een huis te kopen

Huis kopen als starter

Als starter op de woningmarkt heeft u veel vragen, zoals: Hoeveel geld kan en wil ik besteden aan een huis? Kan ik al een huis kopen of moet ik eerst gaan huren? En hoeveel hypotheek kan ik verantwoord krijgen? ABN AMRO helpt graag om alle informatie voor u als starter op een rij te zetten.

Starter op de woningmarkt

Starter op de woningmarkt?

Het is voor starters lastig om in deze tijd een leuk en betaalbaar huis te vinden; of het nou om een huurhuis of een koopwoning gaat. Toch zijn er ook nu mogelijkheden om een eerste huis te kopen. Kunt u nu nog niet genoeg hypotheek krijgen? Denk eens aan een starterslening of hulp van familie in de vorm van schenken of lenen.
Weet u al wat voor huis u zoekt? Kopen of huren? En wat is uw ideale buurt?

Afschaffing overdrachtsbelasting 2021

Overdrachtsbelasting vervalt per 2021 voor kopers tot 35 jaar

23-11-2020

Vanaf 1 januari 2021 betalen woningkopers tot 35 jaar éénmalig geen overdrachtsbelasting meer; nu is dat nog 2%. Na 1 april geldt het voordeel alleen voor woningen tot € 400.000.

Interessant voor starters

icoon

Huis kopen voor starters

Koopt u een huis tot  € 355.000,- ? Dan komt u in aanmerking voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Daarmee betaalt u minder hypotheekrente en heeft u meer zekerheid.
Kunt u nu nog niet genoeg hypotheek krijgen? Bekijk of uw gemeente een starterslening aanbiedt. Of bespreek met familie de mogelijkheid van schenken en lenen.

Geld lenen voor een grote uitgave

Invloed van uw inkomen

Heeft u wel een vast inkomen, maar ook nog een studieschuld? Ook dan kunt u een huis kopen, al heeft dit wel invloed op de hoogte van uw hypotheek. 
Bent u flexwerker? Misschien is via uw werkgever een perspectiefverklaring mogelijk. En ook als zzp'er kunt u bij ABN AMRO al op basis van (een deel van) uw inkomen een hypotheek aanvragen. 

icoon

Begrippen en kosten

Als u een huis wilt kopen, krijgt u te maken met veel verschillende kosten. Van hypotheek tot overdrachtsbelasting. Lees meer over alle kosten.
Wilt u een hypotheek afsluiten? Dan krijgt u te maken met vaktermen en moeilijke hypotheekwoorden. Bekijk daarvoor ons handige ABC.

Huis kopen dankzij een starterslening

De zoektocht naar een betaalbaar koophuis, heeft voor Gerard bijna twee jaar geduurd. Uiteindelijk vond hij zijn ideale woning in Goes. Het lukte Gerard niet zomaar om de financiering rond te krijgen. Daarom heeft hij naast de hypotheek van de bank, ook gebruik gemaakt van een starterslening. In deze video vertelt Gerard wat de eisen zijn om in aanmerking te komen voor een starterslening.

In 3 stappen een huis en hypotheek

1. Maximale hypotheek berekenen

Bereken uw maximale hypotheek en zie dan meteen hoeveel u dat per maand gaat kosten.

2. Op huizenjacht

Van oriëntatie tot bezichtiging en het vinden van de juiste makelaar. Lees wat er komt kijken bij het kopen van een huis.

3. Gratis oriëntatiegesprek

Maak een hypotheekafspraak met een deskundig adviseur. Het 1e gesprek is gratis.